Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 20:00

KAYA: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE DE CİDDİ BİR GERİLEME, CİDDİ BİR ÇÖKÜŞ YAŞANIYOR

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gaziantep Üniversitesinin akademik ve tercih sıralamasında gerilemesine neden olan siyasi müdahaleleri sert şekilde eleştirdi.

Kaya: Gaziantep Üniversitesi'nde de ciddi bir gerileme, ciddi bir çöküş yaşanıyor

Gaziantep Milletvekili Kaya yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz yıldan yıla akademik alanda gerileme yaşıyor. Her yıl bir öncekinden daha kötü sıralama yapılıyor, atıf sayıları düşüyor, daha az yayın yapılıyor…” diyerek Gaziantep Üniversitesi’nin makine mühendisliği bölümü ile tıp fakültesinin tercih sıralamalarındaki gerilemesini grafiklerle gösterdi. Kaya konuşmasında “Başarı sıralaması 2014’te 102 binden başlayan Makine Mühendisliği’nin sıralaması 218 bine kadar geriliyor. 10 yılda gelinen nokta 100 bin kişilik bir gerileme!” dedi.

Gaziantep Üniversitesi dahil olmak üzere Türkiye'deki üniversitelerde kalite düşüşünü sadece üniversite yönetimine bağlamanın doğru olmayacağını dile getiren Kaya, “Ülkemizin geneli gibi memleketim Gaziantep de hiçbir alanda hak edildiği gibi yönetilmiyor. Yönetildiğini söylemek bile mümkün değil! Bir tek kişiye tüm yetkilerin verildiği cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ve rektörlerin cumhurbaşkanınca atanmasına olanak sağlayan değişiklikler sonrasında tüm üniversitelerimiz gibi Gaziantep Üniversitesi’nde de ciddi bir gerileme, ciddi bir çöküş yaşanıyor.” dedi.

Gaziantep Üniversitesinin içine düşürüldüğü vahim tablonun bir utanç kaynağı olduğunu ifade eden Kaya, “Üniversiteler bizim için bilimin, aklın merkezidir.  Üniversiteler geleceğimizi inşa edecek gençlerin hayata hazırlandığı yerlerdir. Bugün Gaziantep Üniversitesi, şehrin sanayisi ile iş birliğini birkaç bölüm dışında oluşturamayan, siyasi rekabetin merkezine sürüklenmiş atanmış bir üniversite yönetiminin elinde. Liyakat yerine sadakatin etkin olduğu bu yönetimin eliyle, siyasi çekişmelerin, kadrolaşmaların, gruplaşmaların merkezinde yer alan, asli görevi olan bilimden uzaklaşmış, kapasitesini günden güne düşüren bir üniversite” dedi.

ABONE OL