Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Teknoloji Çarşamba 17 Temmuz 2024 09:45

KASPERSKY, İOS VE ANDROİD İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ UYGULAMALARINI YAYINLADI

Kaspersky, güvenlik, gizlilik ve kullanım kolaylığına odaklanan güncellemelerle geliştirilmiş iOS ve Android mobil uygulamalarının yayınlandığını duyurdu. iOS uygulamasında bulunan yeni özellikler arasında "Güvenlik Taraması" düğmesi, "Özel Tarayıcı" seçeneği ve VPN'i kolayca açan bir "Siri Kısayol" özelliği yer alıyor.

Kaspersky, iOS ve Android için geliştirilmiş uygulamalarını yayınladı

StatCounter'ın verilerine göre, mobil cihazlar artık küresel web trafiğinin neredeyse %60'ını oluşturuyor. Mobil kullanımın giderek yaygınlaşmasıyla birlikte, kullanıcıların siber güvenliklerini sağlam ve kapsamlı bir şekilde korumaları hayati önem taşıyor.

Kaspersky, mobil kullanıcıların güvenliğini sağlamak için iOS ve Android için güncellenmiş uygulamalarını sunuyor. Bu geliştirmeler, dijital ortamda daha yüksek koruma seviyesi, artırılmış gizlilik ve sorunsuz ve kolay bir kullanıcı deneyimi için gelişmiş kullanılabilirlik sağlayan yeni özellikler sunuyor.

Kaspersky'nin iOS cihazlar için olan uygulaması yeni özellikler seti ile güncellendi:

Akıllı telefondaki tüm güvenlik sistemlerini kontrol eden ve kullanıcıların en güçlü koruma modunu etkinleştirmelerine yardımcı olan bir Güvenlik Taraması düğmesi. Örneğin, kullanıcılar bir VPN, Kimlik Avı Önleme ve diğer güvenlik özelliklerini açmak için öneriler alabilirler. 

Safari tarayıcısı için bir Özel Tarama uzantısı. İzleme sistemlerinin, kullanıcıların davranışlarını izlemek için etkinlikleri hakkında bilgi toplamasını önler.  Ayrıca iOS sahipleri, zararlı olabilecekler de dahil olmak üzere banner reklamları engellemek için Safari'nin Anti-Banner öğesini kullanabilirler. 

Kullanım kolaylığı için Siri Kısayol özelliği: Kullanıcılar, bir düğmeye dokunup "Hey Siri" diyerek sesli komutlarla VPN'lerini kolayca açıp kapatabilirler. Bu seçenek, Kaspersky VPN standalone, Kaspersky Premium ve Kaspersky Plus gibi VPN ile donatılmış tüketici çözümleri için mevcut.

Her iki mobil platform için gizlilik koruması, yeni Kimlik Hırsızlığı Kontrolü özelliği ile geliştirildi. Bu özellik, kullanıcılara belirli bir telefon numarasına bağlı hesaplardan sızan tüm bilgileri izleme ve etkilenen hesapların şifresini değiştirmek gibi anında koruma önlemleri alma imkanı sunuyor. Şu anda Kimlik Hırsızlığı Kontrolü, yalnızca en kapsamlı tüketici çözümlerinde- Kaspersky Premium- kullanılabiliyor ve Kaspersky web sitesinden satın alındıktan sonra akıllı telefonda etkinleştirilebiliyor. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, Kaspersky Premium doğrudan uygulamalar içinde de satın alınabilir olacak.

Uzun zamandır beklenen bir diğer güncelleme ise Karanlık Modu. Bu, hem iOS hem de Android platformlarında kullanılabilen, kullanıcıların daha rahat bir görüntüleme deneyimi yaşamalarını sağlayan önemli bir UX tasarım unsuru. 

Kaspersky Tüketici Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova “Kullanıcılar olarak akıllı telefonlarımızda çevrimiçi olarak önemli miktarda zaman geçiriyoruz, bu nedenle mobil cihazlar, masaüstü bilgisayarlarda mevcut olan kadar güçlü, hatta daha güçlü bir koruma gerektiriyor. iOS ve Android için mobil uygulamalarımızı sürekli olarak geliştiriyor ve iyileştiriyoruz. Anti-phishing, VPN, anti-spyware, çevrimiçi gizlilik, kimlik koruma ve elbette antivirus gibi kapsamlı koruma için geniş bir yelpazede işlevler ekliyoruz. Korumamızın üstün kalitesi, tüketici ürün serimizi 2023'te Yılın Ürünü olarak tanıyan AV-Comparatives gibi bağımsız test kuruluşları tarafından da onaylandı,” diyor.

ABONE OL