Dolar $
32.89
%0.15 0.04
Euro €
35.26
%0.03 0.01
Sterlin £
41.63
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
4030.41
%0.7 27.83
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Teknoloji Pazar 23 Haziran 2024 12:56

KASPERSKY, EURO 2024 SIRASINDA YOĞUNLAŞAN DOLANDIRICILIK FAALİYETLERİNİ KEŞFETTİ!

​Avrupa Şampiyonası başlarken milyonlarca izleyici ekranlarının başına ve futbol stadyumlarına akın ediyor. Ancak siber suçlular, yılın en çok beklenen etkinliklerinden birini istismar etmek için bu fırsatı değerlendiriyor.

Kaspersky, EURO 2024 sırasında yoğunlaşan dolandırıcılık faaliyetlerini keşfetti!

Sahte Biletler

Büyük çevrimdışı etkinlikler öncesinde sıkça karşılaşılan tehditlerden biri de bilet dolandırıcılığı olarak karşımıza çıkıyor. Bilet dolandırıcılığı, şampiyona da bu kuralın bir istisnası değil.Kaspersky uzmanları, örneğin, popüler bir Alman enerji şirketi gibi görünen ve EURO 2024 için hediye bilet sunan sahte bir sayfa keşfetti. Sayfaya girdikten sonra kullanıcılardan isim, telefon numarası ve adres bilgilerini içeren bir form doldurmaları isteniyor. Bu kampanya, kurban şirketin çalışanlarını ve ortaklarını hedef alarak son derece hedefe yönelik, yani dolandırıcılar hedefin altyapısına sızmak için her türlü avantajı kullanıyor.

Sahte yayınlar

Kaspersky uzmanları, düşük fiyatlarla özel etkinlik yayınları sunan sahte yayın platformları keşfettiğinden, çevrimiçi izleyiciler de dikkatli olması konusunda uyarıyor. Bu siteler, ödeme ve kişisel verileri sızdırmanın yanı sıra, saldırganların tarayıcınızı kontrol etmesini sağlayan yerleşik XSS güvenlik açıklarına sahip olabiliyor

Sahte mağazalar

Uzmanlar ayrıca %40 indirimle forma, atkı, şapka gibi taraftar malzemeleri satan sahte online mağazalar da buldu. Kandırılanların seçtikleri ürünleri asla alamadıklarını söylemeye gerek yok.

Kripto dolandırıcılığı

Dolandırıcılar, EURO 2024'ün popülaritesinden faydalanarak ünlü oyuncuların isimlerini taşıyan özelleştirilmiş paralar satıyor ve etkileyici getiriler vadediyor. Örneğin, Kaspersky uzmanları Harry Kane'in adını taşıyan coinleri içeren bir dolandırıcılık planı keşfetti. Bu coin'ler dolandırıcılar tarafından e-posta gönderimleri ve Twitter, Facebook ve Telegram gibi sosyal medya platformları aracılığıyla yoğun bir şekilde tanıtılıyor. Kaçırmak istemeyen hevesli tüccarlar, coinleri satın almak için acele ederek fiyatlarını yükseltiyor. Fiyat şişirildiğinde, dolandırıcılar ellerindekileri satarak madeni paranın değerinin dakikalar içinde düşmesine neden oluyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR