Dolar $
32.67
%0.26 0.08
Euro €
35.41
%0.33 0.11
Sterlin £
42.03
%0.36 0.15
Çeyrek Altın
4090.72
%1.72 68.27
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Teknoloji Pazar 07 Temmuz 2024 09:20

KASPERSKY, DARK WEB PAZARINDA BOTNET FİYATLARININ 100 DOLARDAN BAŞLADIĞINI TESPİT ETTİ!

Kaspersky Digital Footprint Intelligence uzmanları, dark web ve gölge Telegram kanallarındaki botnet satışlarını analiz etti ve saldırganlara 99 dolardan başlayan fiyatlarla hazır çözümler sunulduğunu keşfetti. Tek seferlik satın alımların yanı sıra botnet'ler sembolik bir fiyat karşılığında kiralanabiliyor veya sızdırılmış kaynak kodu olarak edinilebiliyor. Bazı durumlarda özel botnet geliştirme seçenekleri de mevcut.

Kaspersky, dark web pazarında botnet fiyatlarının 100 dolardan başladığını tespit etti!

Botnet, saldırganların DDoS gibi otomatik toplu saldırılar düzenlemek için kullandıkları, akıllı diş fırçalarından gelişmiş endüstriyel internet cihazlarına kadar kötü amaçlı yazılımların bulaştığı cihazlardan oluşan ağlara deniyor. Kaspersky Digital Footprint Intelligence Güvenlik Analisti Alisa Kulishenko"Mirai, botnetlerin en bilinen örneklerinden biridir. Zayıf varsayılan şifrelere sahip IoT cihazlarını tespit etmek için interneti tarar, erişim sağlamak için bilinen varsayılan kimlik bilgilerini kullanır ve bu cihazlara bulaşır. Virüs bulaşan cihazlar daha sonra botnet ağının bir parçası haline gelir ve çeşitli siber saldırı türlerini gerçekleştirmek için uzaktan kontrol edilebilir"diyor.

 

Mirai gibi botnetler siber suçlular tarafından satılmak üzere oluşturuluyor ve ihtiyaca göre uyarlanmış bulaşma süreçlerine, kötü amaçlı yazılım türlerine, altyapıya ve kaçınma tekniklerine sahip olarak sunuluyor. Dolandırıcılar bunları gölge pazarlarda diğer suçlulara satıyor. Botnet fiyatları kaliteye göre değişiyor. Bu yıl en düşük teklifler 99 dolardan başlarken en yükseği 10 bin dolara kadar ulaşıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR