SON DAKİKA
Otomotiv Çarşamba 02 Ekim 2024 14:42

KARSAN, COSMOBİLİS GROUP İLE ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALADI

Dünyada toplu ulaşımın elektrikli ve otonom araçlara dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, geleceğin mobilite çözümlerini Fransa'nın en önemli fuarlarından EuMo Expo'da sergiledi. Elektrik, otonom ve hidrojen teknolojilerine sahip yenilikçi modelleri Otonom e-ATAK, e-ATA Hydrogen ve e-JEST ile ziyaretçilerin büyük ilgisini toplayan Karsan, aynı zamanda önemli bir stratejik adım daha attı.

Karsan, Cosmobilis Group ile ortaklık anlaşması imzaladı

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla başta Avrupa olmak üzere dünyada toplu taşımanın dönüşümüne öncülük eden Karsan, uluslararası organizasyonlara gerçekleştirdiği kapsamlı katılımlarla hem gücünü hem de bilinirliğini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Fransa’nın şehir içi toplu ulaşım alanında en önemli fuarlarından EuMo Expo’ya katılan Karsan, katılımcı ve ziyaretçilere geleceğin teknolojilerini tanıttı. 1-3 Ekim tarihleri arasında Fransa Strazburg’da gerçekleştirilen fuarda Karsan, Otonom e-ATAK, e-ATA  Hydrogen ve e-JEST modellerini sergileyerek ziyaretçilere toplu ulaşımın tüm teknolojilerini bir arada sundu.

Karsan Fransa’daki varlığını güçlendiriyor!

Karsan, EuMo Fuarı ile birlikte, Fransa’daki yeni ortaklığı için de bir imza töreni düzenledi. Bu yeni iş birliğiyle, Karsan Fransa pazarındaki varlığını daha da güçlendirme kararlılığını ortaya koyarken, mobilitenin geleceğine yön verme vizyonunu bir kez daha pekiştirdi. Karsan’ın ortağı olduğu ve Fransa, Belçika, Lüksemburg ve İsviçre’de faaliyet gösteren HCI şirketinin çoğunluk hissesini, 24 otomotiv markasıyla geniş bir bayi ağına sahip olan  Cosmobilis Group’un satın alması, Karsan’ın Avrupa pazarındaki etkisini artıracak önemli bir adım oldu. HCI şirketinin yeni ortağı Fransız Cosmobilis Group otomotiv sektöründe Avrupa genelinde 100’den fazla bayi ağı ile satış, satış sonrası ve araç kiralama hizmetleri sunuyor. Grup ayrıca ticari tarafta da büyük kamyonların Nice ve Marsilya’da satış ve servis hizmetlerini gerçekleştiriyor. Cosmobilis Group, mobiliteyi yeniden tanımlayan vizyonunu, Karsan’ın yenilikçi toplu taşıma çözümleriyle birleştirerek Fransa’da daha akıllı ve çevre dostu ulaşım seçeneklerini pazara sunacak.

Cosmobilis Group ile gerçekleştirdiği bu stratejik ortaklık sayesinde, Karsan Avrupa’daki varlığını daha da güçlendirecek ve sürdürülebilir, akıllı ulaşım çözümlerini daha geniş bir müşteri kitlesi ile buluşturacak. Bu iş birliği, Karsan’ın “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonunu desteklerken, şirketin bu alandaki liderliğini de pekiştirecek.

Karsan, elektrikli şehir içi toplu ulaşım pazarında 2023 yılında Fransa’da yüzde 11.9 pazar payına sahip. Lüksemburg’da yüzde 38’lik pazar payı ile lider konumda olan Karsan, İsviçre ve Belçika’da ise hızla büyüyen araç parkı ile dikkat çekiyor. Fransa, Lüksemburg, İsviçre ve Belçika’da toplamda 341 adet elektrikli aracıyla önemli varlık gösteren Karsan, Cosmolis Grup ile gerçekleştirdiği bu yeni ortaklık sayesinde pazardaki gücünü artırarak sürdürmeyi hedefliyor. 

Karsan CEO’su Okan Baş, bu iş birliği hakkında şunları söyledi: “Fransa, Belçika İsviçre ve Lüksemburg’daki varlığımızı genişletme hedeflerimiz doğrultusunda Cosmobilis Group ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık, Karsan için çok önemli bir adım. Cosmobilis Group’un bölgedeki geniş ağı ve operasyonel gücüyle birlikte bu pazarlarda müşteri memnuniyetimizi artırarak, toplu taşımanın geleceğine yön vermeye devam edeceğiz.” 

Karsan 4 büyük pazarda daha güçlü konumlanacak!

 

Cosmobilis Group’un, Fransa’da mobilite anlayışını değiştiren ve geleceğin ulaşımını şekillendiren bir vizyonla hareket ettiğini vurgulayan Okan Baş, şöyle devam etti: “Mobilitede bağımsız ve özgür hareket kabiliyeti sunmayı amaçlayan yeni ortağımız ile Karsan’ın yenilikçi toplu taşıma çözümlerini birleştirerek, bölgenin daha akıllı ve çevre dostu ulaşım seçenekleri ile buluşmasını sağlayacağız. ‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma vizyonumuzu Cosmobilis Group ile paylaşarak, e-JEST ve e-ATAK modelleri ile Avrupa’da sınıflarının lideri konumunda bulunan Karsan markasının bölgedeki varlığını güçlendireceğiz. Hedefimiz, ‘Siz Neredeyseniz Biz Oradayız’ stratejimiz doğrultusunda, Cosmobilis Group’un güçlü dağıtım ağıyla, müşteri deneyimini iyileştirerek bu pazarlarda müşterilerimize daha hızlı ve kesintisiz hizmet sunmak.” Karsan’ın geniş ürün gamının, özellikle elektrikli ve otonom araç çözümleriyle Avrupa pazarında büyük ilgi gördüğüne işaret eden Okan Baş, Cosmobilis Group ile yapılan bu iş birliği sayesinde, Karsan’ın yüksek performanslı, çevreye duyarlı ve kullanıcı dostu araçlarının Fransa, Lüksemburg, İsviçre ve Belçika genelinde daha etkin bir şekilde konumlanacağını belirtti.