SON DAKİKA
Savunma Perşembe 03 Ekim 2024 02:59

KARGU ZIRH DELİCİ BAŞLIKLA İLK TESTTE BAŞARIYA ULAŞTI

STM tarafından geliştirilen KARGU, zırh delici harp başlığıyla yaptığı ilk testte zırhlı aracı başarıyla imha etti. Genel Müdür Özgür Güleryüz, bu gelişmeyle KARGU'nun hedeflere karşı etkinliğinin artırılacağını belirtti.

Kargu zırh delici başlıkla ilk testte başarıya ulaştı

STM’nin Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU, zırh delici harp başlığı ile gerçekleştirdiği ilk testte hedef zırhlı aracı başarıyla vurdu. Bu yeni mühimmat, KARGU’nun savaş alanındaki etkisini ve operasyonel kapasitesini artırmak için özel olarak tasarlandı.

Açıklamalarda bulunan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "KARGU'yu sürekli olarak harp sahasının dinamiklerine göre geliştiriyoruz. Zırh delici başlık, mobil ve yerleşik hedeflere etkili müdahale sağlayacak" dedi. Kullanıcılar, sahadaki anlık duruma göre anti-personel mühimmat başlıklarını hızla değiştirebiliyor. Bu özellik, operatörlerin farklı görev senaryolarına hızlı adaptasyon sağlamasına olanak tanıyor.

KARGU, 2018 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik güçleri tarafından terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılıyor. Düşük radar kesit alanı sayesinde düşman bölgesinde tespit edilmesi zor olan bu İHA, tek bir asker tarafından kolayca taşınabiliyor ve 1 dakika içinde görev alanında kurulabiliyor. Özellikle gelişmiş elektro optik ve kızılötesi kameralar ile gece-gündüz etkin operasyon yapabilme yeteneği, KARGU'yu önemli bir savaş aracı haline getiriyor.

Güleryüz, KARGU’nun zırh delici harp başlığı ile gerçekleştirdiği bu başarıların, uluslararası alanda da önem taşıdığını vurguladı. KARGU, 2021'de ilk ihracatını gerçekleştirerek üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ulaştı. Şu ana kadar 5 bin adetten fazla üretilen KARGU, etkili bir maliyetle düşman unsurlarına karşı etkili olma potansiyeline sahip.

Ek olarak, KARGU'nun gelecekteki operasyonel yetenekleri arasında RF (Radyo-Frekans) Arayıcı Başlık entegrasyonu da bulunuyor. Bu teknoloji, KARGU’nun düşman radar ve elektronik harp sistemlerini tespit etmesine ve imha etmesine olanak tanıyor. Böylece KARGU, düşman unsurlara karşı daha kapsamlı bir stratejik üstünlük sağlama kapasitesine sahip olacak.

KARGU’nun zırh delici harp başlığı ile donatılması, hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem de uluslararası alandaki kullanıcıların savaş yeteneklerini artırarak, gelecekteki operasyonel etkinliği daha da güçlendirecektir. Bu gelişmeler, KARGU’nun dünya genelinde daha geniş bir pazar payı elde etmesine ve uluslararası güvenlik iş birliklerinde önemli bir rol oynamasına zemin hazırlayacaktır.

ABONE OL