KARDEMİR RUHSATLARINDA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Kardemir, Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale'deki 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başladı ve yerli kaynakları kullanarak ulusal ekonomiye katkı sağlamayı sürdürecek. Şirket, bu adımlarla hammadde tedarik güvenliğini artırmayı hedefliyor
Kardemir, yerli maden kaynaklarının etkin kullanımıyla ulusal ekonomiye katkıda bulunma hedefine kararlılıkla devam ediyor. Şirket, MAPEG (Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü) tarafından açılan ihalelerde Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale’de toplam 11 maden sahasının işletme haklarını kazanarak, bu sahalarda ön etüt çalışmalarına başladığını duyurdu. Çalışmalar, demir cevherinin yanı sıra bakır, altın ve polimetal potansiyeli barındıran 11 bin 939 hektarlık bir alanı kapsıyor.
Kardemir, kuruluşundan bu yana yerli kaynaklarla üretime önem verdiğini ve Zonguldak TTK tarafından üretilen koklaşabilir kömürün tamamı ile Amasra’da üretilen enerji kömürünün büyük bir kısmını satın aldığını belirtti. Bu yaklaşım, şirketin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda hammadde güvenliğini sağlamaya yönelik stratejilerinin bir parçasını oluşturuyor.
Kardemir'in üretim sürekliliği ve tedarik güvenliği stratejisi, mevcut tedarikçilerle uzun vadeli cevher bağlantıları kurmaya ve yerinde cevher zenginleştirme yatırımları gerçekleştirmeye dayanmaktadır. Bu kapsamda, şirketin ruhsat sahalarında yürütülecek maden işletmeciliği çalışmaları, hem operasyonel verimliliği artırmayı hem de bölgedeki istihdamı desteklemeyi hedefliyor. “Yerli maden sahalarının işletilmesiyle bölgesel iş gücüne katkı sağlamak, yeni istihdam olanakları yaratmak bizim için önemli bir hedef,” diyen şirket yetkilileri, bu stratejinin bölgedeki ekonomik gelişime katkı sağlayacağını belirtti.
Kardemir, Sivas ili sınırları içinde yer alan ve maden sahasında altın madeni keşfettiğini duyuran Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden) şirketinin yüzde 10 ortağı konumundadır. Bu ortaklık, Kardemir’in maden alanındaki büyüme hedeflerini desteklerken, aynı zamanda enerji ve hammadde ihtiyacını da güvence altına alacak.Kardemir’in yerli maden kullanımına yönelik çabaları, hem şirketin rekabet gücünü artırmakta hem de Türkiye’nin maden kaynaklarını daha verimli kullanarak dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflemektedir. Şirket, gelecekte de maden işletmeciliği alanındaki yatırımlarını artırarak, ulusal ekonomiye güç katmaya devam edeceğini vurguladı.