Dolar $
33.78
%0.08 0.02
Euro €
37.43
%0.02 0
Sterlin £
43.91
%0.02 0
Çeyrek Altın
4455.98
%-0.17 -7.48
SON DAKİKA
Çevre ve Doğa Pazartesi 19 Ağustos 2024 17:08

KARBONSUZLAŞTIRMA DANIŞMANLIĞINDA LİDER SEÇİLDİ

Schneider Electric, Verdantix tarafından yayınlanan "Green Quadrant: Building Decarbonization Consulting 2024" raporunda, bina karbonsuzlaştırma danışmanlığında lider olarak gösterildi.

Karbonsuzlaştırma danışmanlığında lider seçildi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yapı sektöründeki karbonsuzlaştırma uygulamalarının teşvik edilmesi ve enerji yönetimi hizmetlerinin ele alındığı raporda, küresel enerjiye bağlı emisyonların yüzde 37'sinin binalar sektöründen kaynaklandığına dikkati çekiliyor.

Sektörde karbonsuzlaştırmanın önemine vurgu yapan ve mevcut yapıların karbon ve enerji performansını iyileştiren danışmanlık hizmetlerini değerlendiren rapora göre, Schneider Electric, bina sistemleri optimizasyonu, enerji kullanımı modellemesi, yenilenebilir enerji stratejisi ve tedarik konusundaki uzmanlığı ile öne çıkıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Sürdürülebilirlik İş Birimi Başkanı Steve Wilhite, Verdantix tarafından yayımlanan ilk raporda yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Enerji verimliliği sağlanmış, dijital olarak desteklenen binaların küresel dönüşümünde güvenilir bir ortak olarak hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Elektrik 4.0 stratejimize uygun olarak tüm sektörlerde karbonsuzlaştırma uygulamalarını sürdürmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Verdantix Kıdemli Analisti Connor Taylor da Schneider Electric'in çevre konusundaki tarihi uzmanlığına işaret etti.

Taylor, "Schneider Electric, bina yaşam döngüsü boyunca enerji ve karbon performansını iyileştirmek için sunduğu hizmetler ve geniş ürün portföyü ile öne çıkıyor. Son yıllarda karbonsuzlaştırma tekliflerini ölçeklendirmek için önemli yatırımlar yapan şirket, danışmanlık uzmanlığı ve dijital çözümleri ile sektörde lider konumda." değerlendirmesinde bulundu.