Dolar $
33.07
%0.22 0.07
Euro €
36.04
%0.07 0.02
Sterlin £
42.89
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
4285.85
%2.04 84.71
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 12 Temmuz 2024 13:00

KARAMOLLAOĞLU: AYLARDIR DEVAM EDEN BİR SOYKIRIM VE SESSİZ KALAN BİR NATO!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, NATO Liderler Zirvesi'nde İsrail ve Filistin çatışmasının gündeme gelmemesini eleştirdi.

Karamollaoğlu: Aylardır devam eden bir soykırım ve sessiz kalan bir NATO!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gerçekleştirilen NATO toplantısında Rusya - Ukrayna savaşı ele alınırken İsrail ve Filistin çatışmasına dair açıklama yapılmamasını eleştirdi.

NATO toplantısında İsrail'e kınama bile yapılmadığını bildiren Karamollaoğlu, "Aylardır devam eden bir soykırım ve sessiz kalan bir NATO... Tüm üye ülkelerin bulunduğu toplantıda; dünyanın gözü önünde yaşanan soykırım görmezden gelinmiştir" dedi.

Temel Karamollaoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına dikkatleri çeken liderlerin, İsrail - Filistin olaylarına sessiz kalmalarını Batı'nın ikiyüzlü politik oyunu olarak değerlendirdi. Karamollaoğlu, İsrail'in saldırılarının durdurulması için şu çağrıyı yaptı:

"Bir kez daha belirtmek isteriz ki; İsrail'in hedefi sadece Filistin değildir. İsrail kurulduğu günden bugüne tüm coğrafyayı kana bulamış, barışı ve huzuru her daim tehdit etmiştir. İslam ülkeleri arasında bir birliğe ihtiyaç vardır. Bölünmüş, ayrı düşmüş, diyaloğu kesmiş bir İslam coğrafyasında barış tesis edilemez; emperyalizm ve siyonizme karşı durulamaz. D-8'in tüm insanlığın huzuruna vesile olacak; barış, diyalog, adalet, eşitlik, adil düzen ve insan hakları ilkeleri İslam coğrafyasının kurtuluş reçetesidir. Filistin tüm İslam âleminin kırmızı çizgisi olmalıdır ve melun İsrail'e karşı topyekûn bir karşılık verilmelidir."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR