SON DAKİKA
Turizm Pazar 22 Eylül 2024 02:35

KANYON 100 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan Şahinkaya Kanyonu, yaz sezonunda yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Kanyon 100 bin ziyaretçi ağırladı

Kızılırmak Nehri'nin turkuaz suyunun sarp kayalıklar arasından akmasıyla oluşan bu etkileyici kanyon, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. 3 bin 250 metre uzunluğa, ortalama 106 metre derinliğe ve 340 metre yüksekliğe sahip olan kanyon, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

2012 yılında ulusal turizm bölgesi, 2015'te ise tabiat parkı ilan edilen Şahinkaya Kanyonu, doğa yürüyüşleri, teknelerle gezinti ve su sporları gibi aktiviteler sunarak ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca, adrenalin tutkunları için düzenlenen "Falcon Fest" gibi ekstrem sporlar festivali de kanyonun popülaritesini artırıyor. Ziyaretçiler, etraftaki piknik alanları ve restoranlarda keyifli zaman geçirebiliyor, doğanın tadını çıkarıyor.

Kanyon, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör işbirliğiyle düzenlenen feribot seferleriyle de kolayca ulaşılabilir hale geldi. Vezirköprü Sosyal Tesisleri ile Şahinkaya Kanyonu sorumlu Oğuzhan Karakuş, kanyonun Kızılırmak Nehri'nin en dar ve en uzun geçidi olduğunu belirterek "Kanyon, sadece Samsun'un değil, Türkiye ve dünyanın göz bebeği" ifadesini kullandı. Karakuş "Sezonumuz Ramazan Bayramı süreciyle başladı ve kasıma kadar ziyaretçilerimizi ağırlamaya devam edeceğiz" dedi.

Şahinkaya Kanyonu, yaz boyunca Türkiye ve dünyadan gelen yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın talimatıyla, Samsun merkezden haftanın dört günü direkt ulaşım sağlanıyor. Kanyon, Hititlere kadar uzanan tarihi kalıntılarıyla da dikkat çekiyor. Doğal güzellikleri ve macera dolu aktiviteleriyle, hem yerli hem de yabancı turistler için vazgeçilmez bir destinasyon haline geldi.

İş sanat
İş sanat