SON DAKİKA
GÜNDEM Çarşamba 11 Eylül 2024 02:45

KALEM TUTKUNLARI PENFEST'TE BULUŞUYOR

Dünyanın ve Türkiye'nin ilk kalem festivali PenFest 9 – 10 Kasım tarihleri arasında Çırağan Sarayı'nda.

Kalem tutkunları PenFest'te buluşuyor

Dünyaca ünlü prestijli kalemlerin buluşma noktası PenFest, bu yıl 9 – 10 Kasım tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük online prestij kalem mağazası markakalem.com tarafından 5. kez düzenleniyor. Festival; geçmiş yıllarda olduğu gibi markaların son koleksiyonlarına, tüm yazı gereçlerine ve butik kalem tasarımcılarının özel ürünlerine ev sahipliği yapacak. 

Dünyanın en prestijli kalem markalarının, seçkin kalem, mürekkep ve kalem aksesuarları üreticilerinin, kalem koleksiyoncularının, kalem ucu ustalarının (nibmasters) ve kalem tamircilerinin katılımıyla uluslararası bir organizasyona dönüşen PenFest’in 5.si bu yıl da Çırağan Sarayı’nda markakalem.com tarafından gerçekleştirilecek. İlki 2018 yılında yapılan ve dünyanın ve Türkiye’nin ilk kalem festivali olan PenFest, vintage kalem ürünlerine de ev sahipliği yapacak. 

Kalemin gizemli dünyası bu festivalde 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kalem markalarının yarışmalarıyla gün boyu farklı etkinliklerin sergileneceği PenFest’in açılış organizasyonu Fatih Türkmenoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek. Kalem ve yazı arasındaki yolculuğa dair mini sohbetler ve yarışmaların yapılacağı festivalde katılımcı firmaların kalem severler için hazırladığı sürprizlerle daha da renklenecek. 

PenFest bu yıl daha da renkli 

Festivalin ev sahipliğini yapan markakalem.com kurucusu Faruk Atalar, bu yıl 5.’sini gerçekleştirdikleri festivale ilginin her geçen yıl daha da arttığını söyledi. Atalar: ’’Kalem öyle bir dünya ki onu ancak büyüsüne kapılıp gidenler anlayabilir. PenFest’te bugüne kadar farklı ülkelerden sanat ve siyaset dünyasının pek çok ünlü ismini ağırladık ve hepsinde kalem deyince gördüğümüz tek şey tutku oldu. Yıllardır kalemlerin gizemli dünyasında yer alan biri olarak bu rengârenk dünyanın, eşsiz kimyasını, dokusunu yakından görmek, hissetmek isteyenler için PenFest güzel bir fırsat’’ dedi.  Teknolojinin gelişmesiyle yazmanın giderek azaldığı günümüzde, 4 yıldır düzenlediğimiz festivalde yaptığımız gözlemler sonucunda aslında her şeyin aksine yazmayı çok seven, hayal gücünü ve yeteneklerini bu doğrultuda geliştiren önemli bir kitlenin var olduğunu görüyoruz.  Her yıl pek çok insanla bir araya geldiğimizde bu kitlenin daha da arttığını görmek bir sonraki yıllar için bize müthiş ilham veriyor dedi.

Bu yıl toplam 51 firma, 7’si yurt dışından olmak üzere toplam 8 vintage kalem koleksiyoneri, 1 çizim sanatçısı & yazar, 2’si yurt dışından olmak üzere toplam 3 kalem ucu ustası (nibmaster), 2 kalem tamircisi, toplamda 70 markanın yer alacağı festivalde kalem üreticileri, dolmakalemler, cam kalemler, yüzlerce çeşit yazı aksesuarı, kalem kutuları & kılıfları, kaligrafi ürünleri, defterler yer alacak. Amerika, Almanya, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan, İngiltere, Hindistan, İran’dan koleksiyonerlerin de katılacağı festivalde, mücevher kalemler ve özel el yapımı tasarım kalemlerin de oldukça ilgi görmesini bekliyoruz. 

Prestij kalem dünyasına yön verenler PenFest’te;

Aegean Leather, Akif Gözcü, Apica, Art'n Smile Stamps, Benu, Bi'Fırt, Calligart,, Colorverse, Copic, Cross, D-Atrementis, Daphne Pen, Diamine ink, Diplomat, e+m Germany, Enok, Esterbrook, Faber-Castell Fine Writing, Fabio Ricci, Ferris Wheel Press, Galen Leather, Graf Von Faber-Castell, Hanpen, İhsan Özuysal, J.Herbin, Karatis, Kaweco, Kilk, Kitaplarım İçin, Krishna, Lamy, Leuchtturm, Moleskine, Montegrappa, Nfp Design, Noodlers, Nuuna, Oma Paper Co, Omas, Ospreypens, Parafernalia Milano, Parker, Peter Pauper, Pineider, Pratikpen, Pulko, Retro 1951, Rotring, Scrikss, Shark Craft, Sepia, Sheaffer, Stüdyo Ağaçkakan, Tomoe River, Twsbi, Urso Luxury, Victoria's Journals, Victorinox, Visconti, Waldmann, Wancher, Waterman, Weil am Rhein, Wenger, Yazı Tükanı, Ystudio, Zek Bespoke, Zeki Karaca Jewellery gibi ünlü kalem, kalem kılıfı, koleksiyon kutusu, mürekkep ve defter ürünleri markaları katılacak. Tasarım harikası özel seriler koleksiyonerlerle ve kalem tutkunlarıyla bir araya gelecek.

Uluslararası Sanatçılar ve Zanaatkârlar PenFest’de Buluşuyor 

Festivale katılacak markaların yanı sıra Nibmaster Ahmet Çarpık, Thomas Ang, Phillip Landsiedel, Kalem Tamircileri Hakan Ünal ve Murat Sünmez, Vintage kalemleri kalem severlerle buluşturacak Abdullah Özdemir, An Tran, Dr. Osman Sümer, Letizia Iacopini, Michael Donald Daigle, Miroslav Tischler, Ulrich Krüner, Waldemar Susemihl gibi isimler de festival boyunca ziyaretçilerle bir arada olacak.