Dolar $
32.62
%0.21 0.06
Euro €
35.06
%0.01 0
Sterlin £
41.38
%0.07 0.02
Çeyrek Altın
4019.83
%0.45 17.93
SON DAKİKA
DÜNYA Cuma 12 Nisan 2019 11:17

K. KORE'YE YAPTIRIMLAR KALACAK

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile üçüncü bir zirve düzenlemek istediğini belirtti ancak Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile yaptığı görüşmelerde Washington'un Pyongyang'a yönelik yaptırımları sürdüreceğini söyledi.

K. Kore'ye yaptırımlar kalacak

Oval Ofis'te biraraya gelen Trump ve Moon, ABD ile Kuzey Kore arasında nükleer silahların ortadan kaldırılması konusundaki diyaloğu artırmanın bir yolu olarak, Moon'un Kim ile Kuzey-Güney Kore zirvesi yapma olasılığını ele aldılar.

Nükleer denemelerini ve füze atışlarını askıya alan Kuzey Kore, yaptırımlardan muafiyet için baskı yapıyor ancak nükleer silah programını ortadan kaldırma yolunda anlamlı adımlar atmadı.

Geçen yıl Haziran ayında Singapur'da, Şubat ayında ise Hanoi'de olmak üzere iki kez biraraya gelen Trump ve Kim arasındaki görüşmelerde iyi niyet ortamı sağlandı ancak Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programlarından vazgeçmesi karşılığında yaptırımların kaldırılması konusunda anlaşmaya varılamadı.

Trump, "Olabilir. Üçüncü bir zirve olabilir. Adım adım (ilerleyeceğiz). Hızlı bir süreç değil. Olacağını asla söylemedim. Adım adım" dedi.

Kuzey Kore'ye yönelik bazı yaptırımları gevşetmeye hazırlanıp hazırlanmadığı sorulduğunda, Trump Moon ile "belirli insani konuları" ve Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye gıda konusunda yardım etme olasılığını ele aldıklarını söyledi.

Trump yaptırımlar konusunda ise, "Bunları her zaman artırabiliriz, ancak bu ara bunu yapmak istemedim" dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR