Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.25 -0.09
Sterlin £
42.46
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
4142.69
%0.93 37.8
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Perşembe 25 Temmuz 2024 09:00

JOE BİDEN: MEŞALEYİ DEVREDİYORUM

ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü Oval Ofis'ten ulusa seslendiği video konuşmasında, ileriye dönük en iyi yolun meşaleyi yeni bir nesle devretmek olduğunu söyledi.

Joe Biden: Meşaleyi devrediyorum

Joe Biden, siyasi kariyerinin sonunu işaret eden ulusa sesleniş konuşmasında konuşmada, bu sonbahardaki seçimlerden çekilme kararını demokrasiyi savunmaya yönelik bir adım olarak nitelendirdi.

Bu Biden'ın Bu, hafta sonunda yeniden seçim kampanyasından çekildiğini açıklamasından bu yana ilk kez ortaya çıkışıydı.

Biden ''Bu makamı onurlandırıyorum. Ama ülkemi daha çok seviyorum. Başkanınız olarak hizmet etmek benim için hayatımın onuruydu. Ancak söz konusu olan demokrasiyi savunmak her türlü unvandan daha önemlidir” dedi.

Başkan kararın arkasındaki neden hakkında ayrıntıya girmedi ancak bu hamle kendi partisi içinde bir güven kriziyle karşı karşıya kalmasının ardından geldi.

Bu durum, neredeyse bir ay önce Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a karşı yapılan münazarada gösterdiği kötü performansın ardından geldi.

Münazara sırasında Biden net değildi ve zaman zaman kafası karışmış gibi görünüyordu. Ayrıca rakibinin saldırılarını savuşturmakta başarısız oldu ve Demokratlar arasında endişeye yol açtı.

Sadece Biden'ın Kasım ayında Trump'ı yenip yenemeyeceği konusunda değil, aynı zamanda 81 yaşında olmasına rağmen dört yıl daha ABD başkanlığı gibi zorlu bir görev için hala uygun olup olmadığı konusunda da endişeler oluştu.

Biden konuşmasında Trump'tan bahsetmedi ancak ABD vatandaşlarının bu sonbaharda net bir seçimle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Joe Biden ''Amerika ileriye gitmek ya da geriye gitmek, umut ve nefret, birlik ve bölünme arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak. Şuna karar vermeliyiz: Hala dürüstlüğe, namusa, saygıya inanıyor muyuz? Özgürlüğe, adalete ve demokrasiye inanıyor muyuz?'' diye konuştu.

Son günlerde Biden, aday adayı olarak belirlediği Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e geniş çaplı destek verdi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Çarşamba günkü konuşmasının sonunda Harris'i övdü. ''O deneyimli, sert ve yetenekli biri. Ülkemiz için inanılmaz bir ortak ve lider olmuştur. Şimdi seçim size, yani Amerikan halkına kalmış.'' diye konuştu.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR