Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 27 Temmuz 2024 13:00

İZMİR'DE "YENİ NESİL BELEDİYECİLİĞİ" MASAYA YATIRILDI

İzmir'in geleceğini İzmir Planlama Ajansı ile yeniden şekillendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürdüğü 2025-2029 Stratejik Planı'nın ana kavramlarından olan "Yeni Nesil Belediyeciliği" masaya yatırdı.

İzmir'de "Yeni Nesil Belediyeciliği" masaya yatırıldı

İzmir'e daha kaliteli hizmet sunmak, iklim, su, gıda gibi geleceğin krizlerine karşı önlem almak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Planlama Ajansı (İZPA) ile 2025-2029 Stratejik Planı’nı şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. “Yeni Nesil Belediyecilik” anlayışının da önemli yer bulacağı Stratejik Plan, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının ve müdürlerin katıldığı toplantıda tartışıldı.

Programda, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi ve İzmir Planlama Ajansı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fikret Adaman, “Yeni Nesil Belediyecilik” başlığı ile sunum yaptı. Fikret Adaman, “Dünyada neoliberal politikalar nedeniyle sosyal alanda devletin verdiği destek büyük ölçüde çökmüş durumda. Türkiye'de olduğu gibi dünyanın diğer yerlerinde de sosyal alandaki hizmetler merkezi yönetimlerin sorumluluğunda. Merkezi yönetimin geri çekilmesi ile yerel yönetimler devreye giriyor. Bu bir yandan politik, bir yandan da vicdani bir durum. Tüm bunlara bakıldığında yerel yönetimlerin yeni bir anlayışla ileriye bakması gerekiyor dedi. Yeni Nesil Belediyeciliği alışıldık belediyecilik söylemlerinin ötesinde geniş ufka bakabilen, yerel ve küresel ölçekte uzlaşılan ilkeler ve amaçlar üzerinden ve ezber bozan uygulamalar olarak algılamamız gerek” dedi. 

Stratejik plan kapsamındaki çalışmalar bu adil ve dengeli geçişi tarif eden “İzmir Gevrek Modeli” sunumuyla devam edecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR