Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 26 Temmuz 2024 09:00

İZMİR'DE 'TARİHE SAYGI YEREL KORUMA ÖDÜLLERİ' İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İzmir'de tarihe duyarlılığın simgesi haline gelen Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı.

İzmir'de 'Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri' için başvurular başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki tarihi yapıların korunması, onarılması, kentsel ve yerel bilincin oluşturulması amacıyla düzenlediği Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri, bu yıl 20. kez sahiplerini bulacak.

Tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan ve bu alanda katkısı, emeği bulunan İzmir ile ilgili tüm çalışmalara açık yarışma için “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Tarihi Mekanda Geleneksel Zanaatların Yaşatılması", “Basit Onarım”, “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım”, “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım”, “Emek”, “Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı” ve “Tarihine Sahip Çıkan Eğitim Projelerinin Onurlandırılması” kategorilerinde başvurular kabul edilecek. 

Bu yıl ödül komitesi tarafından yirminci yıla özel geçen yıllarda Tarihi Yapıda Yaşam kategorisinde ödüle değer bulunan ve söz konusu kategori çerçevesinde şartnamede belirlenmiş olan ilkelere ve kriterlere uygun biçimde yapısını korumayı ve yaşatmayı sürdüren kişilere “Korumada Süreklilik Ödülü” verilecek.

Başvurular, 20 Eylül 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. Yirminci yıla özel tüm İzmir il sınırları içinden başvurular kabul edilecek. Katılımcılar internet sitesi üzerinden elektronik ortamda başvuruda bulunulabilir, kişiler başka bir kişiyi veya çalışmayı aday olarak gösterebilir. Sonuçlar 28 Ekim 2024 tarihinde yarışmanın internet sitesi üzerinden açıklanacak. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR