SON DAKİKA
GÜNDEM Perşembe 26 Haziran 2025 09:35

İZMİR'DE ORMAN YANGINLARI, EVLERDEN TAHLİYELER BAŞLADI

İzmir'in Aliağa ilçesinde Çarşamba günü öğlen saatlerinde çıkan yangın devam ediyor. Yangın bazı bölgelerde kontrol altına alınırken dağlık alanda evlere ve hayvan barınaklarına yaklaştığı için bazı binalar tahliye edildi.

İzmir'de orman yangınları, evlerden tahliyeler başladı

Yangında Ilıpınar'da 175 evde yaşayan yaklaşık 550 kişi tahliye edildi. Tahliye edilenler Foça'da bulunan spor salonlarına yerleştirildi.

Yangına yedi uçak ve 14 helikopterle gün boyu müdahale edildi. Ancak gece saatlerinde söndürme çalışmaları ancak karadan yapılabildi.

Rüzgarla birlikte yangın Foça ilçesindeki ormanlık alana yayıldı. Burada yangın söndürme çalışmalarına katılan dört kişi dumandan olumsuz etkilendiği için hastaneye kaldırıldı.

Torbalı'da çıkan yangın ise akşam saatlerinde söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarında belediye ekipleri yetersiz kalınca Milli Savunma Bakanlığı da devreye girdi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının devam ettiği Aliağa'da yaptığı açıklamada yangından kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Yangının saat 12.36'da Aliağa'nın Bozköy ile Foça Ilıpınar mahalleleri arasında çıktığını söyleyen Elban, hava sıcaklığı, nem oranının yüzde 20'nin altına düşmüş olması ve rüzgarla birlikte yangının çok hızlı yayıldığını ve kontrol etmekte güçlük çekildiğini söyledi.

Yetkililer, ilk tespitlerin yangının elektrik hatlarından çıktığını gösterdiğini söylüyor.

Elban, İzmir'de önümüzdeki birkaç gün boyunca hava sıcaklıklarının çok yüksek olacağını, sert rüzgarların ve düşük nem oranının da devam edeceğini söyleyerek İzmirlileri yangına sebebiyet verecek herhangi bir hareketten kaçınmaları konusunda uyardı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR

garanti sol
garanti sağ