Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.04
%0.09 0.03
Sterlin £
42.91
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4254.6
%1.3 53.84
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 12 Temmuz 2024 10:00

İZMİR'DE BİR YILDA 12 TON ATIK PİL TOPLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri iş birliği ile hayata geçirilen kampanya kapsamında bir yılda 12 ton atık pil toplandı.

İzmir'de bir yılda 12 ton atık pil toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye girenler belli oldu.  Bu yıl 27’ncisi düzenlenen kampanyaya katılanlar; çocuklar, gençler, yetişkinler, anaokulları, okullar, muhtarlıklar, ilçe belediyeleri, ilkokullar, ortaokullar, liseler, muhtarlıklar, ilçe belediyeleri olmak üzere 9 kategoride değerlendirildi. Kampanya katılımcılarına “dijital katılım belgesi” verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri iş birliği ile hayata geçirilen kampanya kapsamında bir yılda 12 ton atık pil toplandı.

Atık pillerin gelişigüzel atılması nedeniyle cıva, kadmiyum, kurşun gibi ağır metallerin serbestçe dolaşması sonucu, doğal kaynakların hızla kirlenmesinin önüne geçmeyi amaçlayan kampanya kapsamında bugüne dek 507,2 ton atık pil toplandı. Toplanan atık piller, geri dönüşüm tesislerinde türlerine göre ayrılıp kırma işlemine girdikten sonra, içinde bulunan metal-çelik parçalar ayıklanarak, demir-çelik sektörüne gönderiliyor.

Elde edilen kara kütle (black mass) ise diğer sektörlerde kullanılan fırınlarda bertaraf ediliyor. Geri dönüşümü uygun olmayan pil türleri de düzenli katı atık sahalarında kontrollü biçimde toplanarak TAP tarafından zararsız hale getiriliyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR