Dolar $
32.85
%-0.01 -0
Euro €
35.66
%0.04 0.01
Sterlin £
42.46
%-0 -0
Çeyrek Altın
4184.1
%0.12 4.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Salı 23 Temmuz 2024 10:01

İZMİR'DE 36 KİŞİLİK ZABITA MEMURU ALIMI İÇİN AÇILAN SINAVA 99 KİŞİ BAŞVURDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zabıta teşkilatını yeni memurlarla güçlendirmek için sınav açtı. Zabıta Dairesi Başkanlığı'nın, 36 kişilik zabıta memuru alımı için açtığı sınava 99 kişi başvurdu.

İzmir'de 36 kişilik zabıta memuru alımı için açılan sınava 99 kişi başvurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın, 36 kişilik zabıta memuru alımı için açtığı sınava 99 kişi başvuruda bulundu.

Yalnızca üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu lisans programından ve Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olup Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) en az 65 puan alan, belirlenen kriterleri taşıyan adayın katıldığı sınavda yarış yaşandı.

Sınavda ayrıca 30 yaşını doldurmamış olmak, kadınlarda en az 1,60, erkeklerde de 1,67 metre boyunda olma şartı arandı. Adaylardan bazıları sınava girmeden önce kilo koşuluna uymak için kilo verirken bazıları da kilo almaya çalıştı. İzmir’in yanı sıra farklı kentlerden de sınav için gelen adaylar, memur olabilmek için önce spor branşlarında ter döktü ardından mülakata katıldı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın yeni alımlarla güç kazanacağını ifade eden Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü’nde görevli Zabıta Amiri Vedat Ayyıldız, “Arkadaşlarımızın aramıza katılmasıyla, zabıta teşkilatı yaşanan olumsuzluklara daha etkin, verimli, hızlı müdahale edebilir hale gelecek. Vatandaşlarımızın şikayetlerine daha hızlı yanıt verebileceğiz. Kente daha iyi hizmet etmek için daha fazla çalışma arkadaşına ihtiyacımız var.” dedi.

Yalnızca 36 memurun alınacağı ve adayların sabırsızlıkla beklediği sınav sonuçları, gelecek günlerde açıklanacak. Norm kadro sayısı 961 olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta teşkilatı, 463 memur ile hizmet vermeye çalışıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR