Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Yerel Yönetimler Çarşamba 24 Temmuz 2024 10:00

İZMİR MESLEK FABRİKASI'NDAN MEZUN OLAN KADIN KAYNAKÇILAR İŞBAŞI YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü tarafından verilen Oksijen Kaynakçılığı Kursu'ndan mezun olan üç kadın kursiyer, İzmir'de faaliyet gösteren iklimlendirme ve soğutma firmasında işbaşı yaptı.

İzmir Meslek Fabrikası'ndan mezun olan kadın kaynakçılar işbaşı yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’nin İzmir’deki uygulama paydaşı olarak Oksijen Kaynakçılığı Kursu düzenledi.

UNDP, İnci Vakfı, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri ile Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle yapılan kursa katılan kadınlar, oksijen kaynakçılığının inceliklerini öğrendi. Kursu başarıyla tamamlayan Yaprak Zöngür, Özge Bektaş ve Tuğçe Bırak, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri’nde işbaşı yaptı.

İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Aslıhan Burgucu ise “Meslek Fabrikası, istihdam süreçlerinde bize destek olan değerli paydaşlarımızdan bir tanesi. İş birliği sağladığımız diğer kurumlarla birlikte projenin temeli hazırlandı. Kursiyerlere istihdam garantisi verilerek çalışmalar başlatıldı. Sektörün erkek egemen olduğu algısını kırmak çok güzel. Bunun sonunda başarıya ulaşmak çok güzel." ifadelerini kullandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR