Dolar $
32.78
%-0.19 -0.06
Euro €
35.13
%-0.38 -0.13
Sterlin £
41.43
%-0.53 -0.22
Çeyrek Altın
4017.59
%0.38 15.16
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 20 Haziran 2024 11:00

İZMİR İTFAİYESİ PERSONELİ YILAN YAKALAMA EĞİTİMİ ALDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan şikayetler üzerine itfaiyecilerin yılan yakalama konusunda bilincini artırmak için eğitim başlattı.

İzmir İtfaiyesi personeli yılan yakalama eğitimi aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sıcaklıkların artmasıyla birlikte, evlerde veya arabaların içerisinde sık sık görülen yılanların bilinçli şekilde yakalanması için farklı bir çalışma başlattı.

Artan ihbarlar üzerine itfaiye personeli,  Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde uygulamalı eğitim aldı. İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndan eğitim için getirilen Güney Amerikalı Kraliyet pitonu veya top piton olarak bilinen bir metrelik zehirsiz yılan üzerinden yakalama yöntemleri gösterildi.

Doğal Yaşam Parkı'nda görevli Veteriner Sağlık Teknikeri İlker Ömer Ertop ile Veteriner Hekim Duygu Aldemir hem yılan türlerini anlattı hem de iki farklı aparatla yılanları tutma tekniklerini uygulamalı olarak gösterildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, son zamanlarda 112 çağrı merkezinden İzmir İtfaiyesine gelen yılan ihbarlarının arttığını belirterek, böyle bir duruma ekipleri hazırlamak için bu çalışmayı başlattıklarını söyledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR