Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 12:00

İZMİR İTFAİYESİ ORMAN YANGINLARINA KARŞI NÖBET TUTUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, sık sık çıkan orman yangınları için nöbet tutuyor. Yüksek hava sıcaklıklarının da etkisiyle kentin dört bir yanını etkisi altına alan yangınlar, ekiplere zor anlar yaşatıyor.

İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına karşı nöbet tutuyor

Gaziemir ile Buca arasındaki ormanlık alanı etkileyen yangını söndürmek için canla başla çalışan ateş savaşçıları şimdi o bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri, kentin dört bir yanında süren orman yangınlarını kontrol altına almak için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek veriyor. Aktif olarak 365 personelle vardiyalı olarak yangınlara karşı mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Gaziemir Sarnıç bölgesi ile Buca Kaynaklar’da başlayan, yoğun bir mücadelenin ardından kontrol altına alınan orman yangınlarının yeniden yaşanmaması için nöbette. Soğutma işlemlerinin sürdüğü bölgelerde görevli ekipler, belediyenin köy muhtarlarına dağıttığı tankerlerden de faydalanıyor.

Orman yangınlarına karşı önlem aldılar
İtfaiye eri Ömer Yakışan, Sarnıç bölgesinde ormanlar için nöbet tuttuklarını belirterek, “Alevlerin kontrol altına alındığı yerlerde soğutma çalışması yapıyoruz. Ancak zaman zaman alevlenmeler oluyor. O nedenle bölgede