Dolar $
33.05
%0.15 0.05
Euro €
35.98
%-0.08 -0.03
Sterlin £
42.81
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
4217.88
%0.42 17.57
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 10:00

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının son birleşimi, Meclis Birinci Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı gerçekleştirildi

Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan memurların sosyal denge tazminatında yasal sınır yetkisine ilişkin madde gündeme geldi. Başkanlık makamı tarafından, Tüm Bel-Sen’e bağlı kamu çalışanlarını ilgilendiren yasal sınır üstünde ödenen sosyal denge tazminatı için meclis kararı alınarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a yetki verilmesini içeren önerge, görüşüldükten sonra oy birliği ile kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarı olan gençlere, ulaşım konusunda bir destek sunulacak. Ülke çapında sözel, sayısal, eşit ağırlık ve yabacı dil alanlarında ilk bine giren öğrencilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere günlük 4 kontör (2 geliş- 2 gidiş) üzerinden aylık 120 kontör yüklü toplu taşıma kartı verilecek. Bu karttan faydalanmak için öğrencilerin, İzmir'deki üniversitelerden birisine kayıt yaptırmış olması gerekiyor. Kartı almaya hak kazananların, İzmir'den ikametgahını alması halinde kart kullanımı iptal edilecek. Kullanımı da sadece kart sahibine ait olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılında açtığı 'S Plaka' ihalesinin meclis kararı alınmadan yapıldığı gerekçesi ile mahkemece iptal edilmesi sonrası başlayan kriz de aşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Hukuk, Ulaşım, Plan ve Bütçe, Esnaf, Meslek Odaları ve Tüketiciyi Koruma komisyonlarınca görüşülen önerge, Meclis'ten geçti. Oy birliği ile geçen karara göre sadece 280 adet tahditli “S” plakanın çalışmaya devam etmesi için üçüncü kişilere devrinin mümkün olmayacak şekilde geçici çalışma izin belgesi verilecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR