Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Teknoloji Cumartesi 20 Temmuz 2024 11:26

İTÜ ARI TEKNOKENT SINIRLARI ORTADAN KALDIRIYOR

İTÜ ARI Teknokent, yıllardır teknoloji şirketlerine ve girişimlerine sunduğu globalleştirme desteğini genişletiyor.

İTÜ ARI Teknokent sınırları ortadan kaldırıyor

İTÜ ARI Teknokent, yıllardır girişimcilere sunduğu globalleştirme desteklerini genişletiyor. Bundan böyle 5 farklı ülkede, 365 gün online ve fiziksel olarak destekler sunan benzersiz bir yapı kurgulayan İTÜ ARI Teknokent, yerli teknoloji şirketleri ve girişimleri için Türkiye’nin İstanbul’dan globale açılan inovasyon kapısı olacak. 2014 yılından bu yana Innogate Uluslararası Hızlandırma Programını yürüten İTÜ ARI Teknokent, yeni dönemde uluslararası kuluçka ağı iş birliklerini kullanarak farklı hub’lar yaratacak. Globalleşme sürecinin ilk fazı, Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Hollanda pazarlarından 200’den fazla koordinatör, koç ve mentorun desteğiyle, girişimlerin hedef ve ölçeğine uygun tasarlanan üç farklı aşamadan oluşuyor. Bu kapsamda, girişimlerin ihracata başlamaları veya ihracat operasyonlarını artırmaları için fiziksel ve online mentorluk, yatırıma hazırlık kampları, Demo Day’ler, pazar keşif haftaları ve programlar düzenlenecek.

Yerli teknoloji şirketlerine yönelik benzersiz bir globalleşme süreci

İTÜ ARI Teknokent’in kurulduğu günden bu yana yürütülen global faaliyetlerle her zaman ülkemizde çıtayı daha yukarı çıkardıklarını belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, hayata geçirdikleri yeni projeye dair şunları söyledi: “İTÜ ARI Teknokent olarak, 18 dönem boyunca düzenlediğimiz Innogate programına katılan firmaların başarı hikayeleri, ITU SEED ile 80farklı ülkeden gelen global girişimlere İstanbul’da açtığımız kapı, sağladığımız hızlandırma desteği ve yurt dışındaki üniversite ve girişimcilik merkezlerinden tarafımıza gelen partnerlik talepleri ile zaten global bir ekosisteme dönüşmüştük. Artık sahip olduğumuz tecrübeyi farklı pazarlarda kesintisiz hale getirmenin zamanı gelmişti. Biz de bu kapsamda Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Hollanda’da 365 gün hizmet verecek şekilde, eşi benzeri olmayan bir globalleşme sürecine imza attık. İş yapış biçimlerimizin mekân/ofis bağımsız bir hale dönüştüğü günümüzde, İTÜ ARI Teknokent yenilikçi bir yaklaşımla 5 farklı pazarı girişimlerimiz için online’da ve fizikselde erişilebilir kılacak. Bu dönüşüm, girişimcilerimizin küresel fırsatları daha etkin değerlendirebilmeleri için tasarlandı. İnanıyoruz ki, ‘’Innogate Always On’’ ile girişimcilerimize sunduğumuz bu kapsamlı ve kesintisiz destek, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon ekosistemini daha da güçlendirecek. Belirlediğimiz 5 hedef pazar tamamen girişimlerimizin ihtiyaçları gözetilerek belirlendi. Ülkemizden çıkan girişimcilerimizin ihracatlarını artırmak ve tüm pazarlarda büyümelerini sağlamak, kurulacak global hub’larla ticari faaliyet süreçlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak bu süreci başlatmaktaki önceliğimiz oldu. Girişimcilerimizin yabancı yatırımcılarla da desteklenmesi, bunu yaparken; büyük payın kendilerine kalarak karar verme mekanizmalarını ellerinde tutmaları ve değerli girişimlerimizin ülkemizde büyümelerine olanak sağlayabilmek programımızın en önemli hedefini oluşturuyor. Yeni dönemde İTÜ ARI Teknokent, hem bünyesindeki hem de tüm Türkiye’deki teknoloji şirketlerinin ve girişimlerinin global ekosistem kurucusu olacak.

Başvurular açık

Teknoloji şirket ve girişimlerin istek, ihtiyaç ve aşamalarına göre dahil olabileceği üç aşamadan oluşan Innogate Always On ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru için: innogate.org

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR