SON DAKİKA
SPOR Pazar 20 Ekim 2024 14:48

İTALYAN RALLİSİNDE TÜRK İMZASI

Trofeo Italiano Rally Şampiyonası'na Enplus sponsorluğunda katılan Nazan Zorlu şampiyonanın son etabı Villa d'Este ACI Como Rallisi'nde gösterdiği başarıyla kadınlar kategorisinde şampiyon oldu. Bu zafer, Türk kadınlarının motor sporlarındaki yerini güçlendirirken Zorlu'nun yeteneği, uluslararası arenada büyük takdir topladı.

İtalyan rallisinde Türk imzası

Premium mutfak ürünleri, küçük ev aletleri ve lüks beyaz eşya sektörlerinde dünya lideri markaları Türkiye’de tüketicilerle buluşturan Enplus, kadın sporculara verdiği desteği sürdürüyor. Bu yaz Türkiye Tenis Federasyonu'nun masters kadınlar kategorisine sponsor olan Enplus, ralli pilotu Nazan Zorlu’ya verdiği destekle de önemli bir başarıya imza attı. 

Haziran ayından bu yana, co-pilotu Özhan Çıplak ile birlikte katıldığı 5 yarışta elde ettiği başarılarla Trofeo Italiano Rally Kadınlar Kategorisinin şampiyonu olan Zorlu, Avrupa’da ralli şampiyonu olan ilk Türk kadın pilot olarak kupayı kaldırdı. 

“İtalya’da sınırları zorlamak için yola çıktık”

Nazan Zorlu yurda döndüğünde yaptığı açıklamada erkek egemen bir spor olan rallinin öncü ülkelerinden İtalya’da sınırları zorlamak için yola çıktıklarını belirterek sevincini şu sözlerle ifade etti: “İtalya Ralli Şampiyonasında kadınlar kupasının şampiyonu olarak ülkemize döndük.  Ralli gibi hep erkeklerle anılmış bir spor dalında kazandığımız başarı ile bayrağımızı Avrupa’da dalgalandırdığımız için son derece mutlu ve gururluyum. Bu başarı, ülkemizin çalışan, üreten, kendi hayatının lideri olmayı başaran kadınların her alanda varlık gösterebileceğinin kanıtı. Hikayemize inanan ve her aşamada yanımızda olduğunu hissettiren ana sponsorumuz Enplus’a çok teşekkür ederiz. Kupamızı ülkemizin üreten, çalışan ve hayalleri için çabalayan kadınlarına armağan ediyoruz.” 

“Kadınların gücüne inanıyor, potansiyeline güveniyoruz”

Motor sporları camiasında bir kadın sporcuyu destekleyen ilk Türk perakende markası olan Enplus CEO’su Murat Hatipoğlu da kadın sporcuların her alanda yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Kadınların spor dünyasındaki yeri, gün geçtikçe güçleniyor. Enplus olarak, her alanda kadınların gücüne inanıyor ve potansiyellerini destekliyoruz. Nazan Zorlu’nun, erkek sporu olarak bilinen ralli yarışlarında, Türk kadınının gücünü global arenada sergilemesinden büyük gurur duyuyoruz. Enplus olarak, motor sporlarına daha fazla katkı sağlamak ve kadınların her alandaki potansiyelini desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz.”


ABONE OL