Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | SAĞLIK Pazar 21 Temmuz 2024 14:00

İSVEÇ SKåNE BÖLGESİNDE YENİ SAĞLIK BİNALARINDA KAMUSAL SANATA 8,7 MİLYON DOLAR YATIRIM

İsveç'in Skåne bölgesinin yeni sağlık binalarındaki sanat eserlerinin bedeli 92 milyon kron (8,7 milyon $) olacak. Dünyanın en yaşlı ağacının klonu gibi bazı girişimlerin yüksek bulunan maliyetleri eleştirildi.

İsveç Skåne bölgesinde yeni sağlık binalarında kamusal sanata 8,7 milyon dolar yatırım

Yeni hastane binalarındaki sanat eserlerinden sorumlu olan Nilsmagnus Sköld, bölge web sitesinde. “Bu çok büyük ve onurlu bir proje oldu. Skåne bölgesinde sanat, hem çalışanlar hem de ziyaretçiler için, sağlığı teşvik eden ve çekici binalar yaratmanın bariz bir parçasıdır” diye yazıyor.

2017'de hastane bölgesinin 12,3 milyar kronluk bir çerçeve bütçeye sahip olmasına karar verildiğinde, yüzde 0,75'i yani 92 milyon kron sanat için ayrıldı.

Bu, Skåne bölgesinde  sanata yapılan en büyük yatırım ve sanat projelerine 118 milyon SEK ayıran Stockholm'deki Yeni Karolinska Hastanesi'nden sonra İsveç'teki en büyük ikinci yatırım oldu.

Dünyanın en yaşlı ağacı Old Tjikko'nun bir klonu olan “Ladin Zamanı” şimdiden büyük ilgi gördü ve 7.9 milyon İsveç Kronu tutarındaki en büyük yatırımlardan biri oldu.

Kar amacı gütmeyen bir STK olan Vergi Mükellefleri'nın ombudsmanı Philip Syrén, ağaç klonunu ve maliyetini eleştirdi:  “Vergi parasını sanat için harcamak zorunda olmanız bir doğa kanunu değildir. Eğer aksayan temel bir işiniz varsa, bu her zaman önce gelmelidir.'' dedi.

Sanat eserlerinden sorumlu olan Nilsmagnus Sköld ise  Skåne'de kamusal sanata yapılan tarihi büyüklükteki yatırımla ilgili olarak, “Bunun acı verici olduğunu anlayabiliyorum, özellikle de şu anda mali bir krizin ortasındayız, ancak alınan kararlara göre çalışıyoruz” diyor.

 

ABONE OL