SON DAKİKA
SPOR Perşembe 05 Eylül 2024 02:45

İSTANBUL'UN KUZEY ORMANLARINDA KOŞU DENEYİMİ

Sporseverlere unutulmaz bir yarış deneyimi sunan Merrell Belgrad Ultra Trail 6-8 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı'nda başlayacak. İstanbul'un Kuzey Ormanları'nda gerçekleşecek yarış, yurt içi ve yurt dışından birçok önemli isme ev sahipliği yapacak.

İstanbul'un kuzey ormanlarında koşu deneyimi

İstanbul’un katılımcı sayısı en yüksek patika koşusu Belgrad Ultra Trail, 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde Kemerburgaz Kent Ormanı’nda düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Boğaziçi Yönetim'in destekleriyle, Yapı Kredi Step, fizy, S Sport Plus ve Multisport sponsorluğunda hayata geçirilen İstanbul’un en büyük patika koşusu Belgrad Ultra Trail; bu yıl dünya genelinde birçok önemli koşucuyu ağırlayacak.

Her seviyeden, kesimden ve yaştan koşu sevenleri buluşturmak için hazırlanan büyük patika koşusunda Merrell Belgrad Ultra Trail (60 km), Merrell Belgrad Medium Trail (30 km), Merrell Belgrad Short Trail (15 km), Merrell Belgrad Fun & Run (5K) olmak üzere 4 farklı parkurun yanı sıra Team Race (5K) parkurlarında koşucular kıyasıya yarışacak. 

SPX CEO’su Barış Andırınlı: İstanbul’a uluslararası büyüklükte bir patika koşu yarışı kazandırmayı hedefliyoruz. 

Ülkemizin patika koşusuna son derece elverişli olduğunu göstermeyi hedeflediklerini ve bu ilgiyi uyandırmakta öncü konumunda olduklarını belirten SPX CEO’su Barış Andırınlı: “İstanbul’a olağanüstü bir yarış kazandırmayı, İstanbulluları ve diğer sporseverleri daha önce hiç görmedikleri doğal güzelliklerle buluşturmayı hedefleyerek yola koyulmuştuk. Geçen sene ilkini düzenlediğimiz Merrell Belgrad Ultra Trail kâr amacı gütmeyen, içinde birçok amacı barındıran bir etkinlik. Türkiye, doğa sporları için sayısız rota sunarken İstanbul gibi bir metropolde patika koşusu yapabilmek, bu sporu sevenler için büyük bir ayrıcalık. Buradan hareketle bu seneki mottomuzu ‘İstanbul’u Koş’ olarak belirledik. Amacımız bu alanda dünya çapında farkındalık oluşturmak. Tüm odağımız ultra trail koşularının ülkemizde önem kazanması ve bu konuda bir cazibe merkezi oluşturmak üzerine kurulu. Bu değerli organizasyonda SPX olarak etkinliğin sponsorlarından biri olduğumuz için son derece gururluyuz. Satış haklarına sahip olduğumuz Merrell ile daha birçok patika koşusu gerçekleştirmeyi istiyoruz” dedi.

Şehrin içerisinde ama şehirden bir o kadar uzakta bir deneyim yaşatacaklarını belirten Olgar Etkinlik Direktörü Osman Argat: “Ormanın kalbinde başlayacak, büyük kısmı kuzey ormanlarında koşulup, Karadeniz kumsallarında limitleri zorlayacak, çamur parkuru ile eğlenceyi katlayacağız. Bu sadece bir koşu etkinliği değil dans, müzik ve eğlence dolu bir spor festivali. Katılımcılarımız için her detayı düşündüğümüz Merrell Belgrad Ultra Trail her yaştan ve seviyeden sporseverleri ağırlayacak” diye konuştu. 

Argat: “60K ve 30K parkurlarımız uluslararası geçerliliği olan ITRA ve UTM Index puanlarını sporcularımıza veriyor. Yarış Kuzey Ormanları’nda başlayıp Karadeniz Sahilleri’ne uzanıyor. Tüm parkurlarımızda da arama kurtarma ekiplerimiz bulunuyor.” 

Doğa, spor ve eğlenceyi birleştirmeyi hedefleyen Merrell Belgrad Ultra Trail; yoga, zumba ve crossfit’in yanı sıra çocuklara özel çocuk koşusuna ev sahipliği yapacak. DJ performansı ve konserlerle coşku dolu bir eğlenceye sahne olacak Merrell Belgrad Ultra Trail 2024, tüm sporseverleri bekliyor.