Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.04
%0.09 0.03
Sterlin £
42.91
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4254.6
%1.3 53.84
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Yerel Yönetimler Cuma 12 Temmuz 2024 07:00

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMDA ÖĞRENCİ İNDİRİMİNE YAŞ SINIRI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde alınan kararla birlikte İstanbulkart kullanımında öğrenci için yapılan indirime yaş sınırı getirildi. Öğrenci indirimi, 30 yaş ve üzerindeki öğrencilere yüzde 10 olarak uygulanacak.

İstanbul'da toplu ulaşımda öğrenci indirimine yaş sınırı

İBB Meclisi Temmuz ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. Temmuz ayının son toplantısında çeşitli kararlar alındı.

Alınan kararlar kapsamında İBB’nin, iştirak şirketi KİPTAŞ eliyle hayata geçireceği proje ile yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması, E Sınıfı, yani yüksek riskli olduğu tespit edilen yapılara kira yardımı, Bayrampaşa’da geçici kiralık konut bölgesinin oluşturulması, ilçe belediyeleriyle hızlı tarama ile bina incelenmesinde ortak hizmet protokolünün yapılacak.

Yüksek risk grubuna dahil oldukların tespit edilen E sınıfı binaların tahliye, yıkım ve yenileme süreçlerine ivme kazandırmak amacıyla 6306 sayılı kanun ve bu kanuna bağlı uygulama yönetmelikleri uyarınca; bu binalarda oturan emeklilere 9 bin TL, diğer hak sahiplerine 7 bin TL kira yardımı yapılacak. Acil dönüştürülmesi gereken 6 bin 920 bina ve toplam 62 bin bağımsız birimdeki yaklaşık 80 bin kiracı için bu destek sağlanacak.

İBB Meclisi’nde alınan diğer bir önemli kararla, iş arayan İstanbullulara ulaşım da ücretsiz oldu. İBB'ye ait Bölgesel İstihdam Ofislerine (BİO) başvuruda bulunanların iş görüşmelerine daha rahat gidebilmeleri için 3 ay süreyle günde 4 seferlik ücretsiz toplu ulaşım desteği teklifi de meclisten geçti.

Böylelikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart 2024 seçimleri öncesinde verdiği vaadi doğrultusunda hazırlanan 'İş Arayan İstanbulkart' teklifi de onaylandı.

Öte yandan İstanbulkart kullanımında öğrenci için yapılan indirime yaş sınırı getirildi. Öğrenci indirimi, 30 yaş ve üzerindeki öğrencilere yüzde 10 olarak uygulanacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR