SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Cumartesi 12 Ekim 2024 17:51

"İSTANBUL PHOTO AWARDS 2024" FOTOĞRAFLARI NY'TA SERGİLENECEK

İstanbul Photo Awards'un 10. yılının ikinci sergisi, New York'ta açılacak.

"İstanbul Photo Awards 2024" fotoğrafları NY'ta sergilenecek

Türkevi'nde 15 Ekim'de açılışı yapılacak sergide, bu yıl yarışmada ödül alan fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Ziyaretçiler sergide, İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü saldırılardan "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlere, Meksika suç örgütlerinden Afganistan mülteci kamplarına, Nijerya'daki plastik kullanımından Sri Lanka'da çöplüğe dönen fillerin yaşam alanlarına, Hindistan'daki ayrımcılıktan İspanya sularında hayatını kaybeden göçmenlere kadar geçen yılın küresel olaylarını ele alan fotoğrafları inceleme fırsatı bulacak.

Sergide ayrıca Japonya'daki dünya yüzme şampiyonası ve Wimbledon Tenis Turnuvası başta olmak üzere geçen yıl spor dünyasına damga vurmuş çarpıcı fotoğraflar da yer alacak.

Bu yıl ayrıca, sergi açılışının ardından AA'nın İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" belgeselinin gösterimi yapılacak.

Aynı sergi 7-12 Kasım'da da Manhattan bölgesindeki 46. Sokak'ta bulunan Blue Gallery'de ziyaret edilebilecek.

Haber, spor, çevre, portre ve günlük yaşam dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirildiği İstanbul Photo Awards yarışmasına, bu yıl 20 binden fazla fotoğraf başvurusu oldu.

Yarışmada toplam 10 kategoride, 32 fotoğrafçı ödül kazandı.

Türkcell'in iletişim sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya, Sony ödül sponsoru, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yurt dışı etkinlik sponsoru, Türk Hava Yolları (THY) da hava yolu sponsoru olarak destek veriyor.

Ödül alan fotoğraflara dair detaylı bilgilere "istanbulphotoawards.com" adresinden ulaşılabilir.