Dolar $
34.07
%-0 -0
Euro €
37.65
%-0.23 -0.09
Sterlin £
44.71
%-0.37 -0.16
Çeyrek Altın
4475.54
%-0.84 -37.43
SON DAKİKA
DÜNYA Cuma 30 Ağustos 2024 19:17

İSRAİL'İN PHÖİLADELPHİA KORİDORUNDA KALMASINA ONAY

İsrail Güvenlik Kabinesi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Mısır'la olan sınırının Filistin tarafındaki Philadelphia Koridoru'nda kalmasını belirleyen haritaları onaylama kararı aldı.

İsrail'in Phöiladelphia koridorunda kalmasına onay

Şarku’l Avsat’ın İsrail gazetesi Jerusalem Post’an aktardığı habere göre söz konusu karar 8 bakanın çoğunluğu tarafından onaylanırken, sadece Savunma Bakanı Yoav Gallant karşı oy kullandı. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise çekimser kaldı.

Alman haber Ajansı DPA’nın aktardığına göre İsrail ordusu, ABD tarafından esir değişimi anlaşması önerisinin bir parçası olarak kabul edilen haritaları çizdi.

Toplantı sırasında bakanlar, kararın bir anlaşma olasılığını daha mümkün hale getirdiğini belirterek, Hamas'a savaşı sona erdirme talebine benzer şekilde koridor konusunda da taviz vermesi gerektiğini ifade ettiler.

Başbakan Binyamin Netanyahu, Hamas saldırısı sırasında İsrail'in Philadelphia Koridoru’nu kontrol etmediğine dikkat çekerek, ‘7 Ekim katliamının artık mümkün olmadığını’ açıkladı. Başbakan'a göre bu koridor üzerinden Gazze'deki ‘terörist’ örgütler tarafından kullanılan büyük miktarda silah taşınıyordu.

Netanyahu, İsrail'in koridoru kontrolü altında tutmaya kararlı olduğunu belirtti.

Kahire'de geçtiğimiz pazar günü çeşitli tarafları temsil eden yetkililer arasında sona eren son tur görüşmelerde bir ilerleme sağlanamadı.

DPA'ya konuşan kaynaklar, ateşkes durumunda İsrail askerlerinin Gazze-Mısır sınırında konuşlanmaya devam edip edemeyeceği konusunun bir anlaşmazlık noktası olmaya devam ettiğini söyledi.