Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Haber Merkezi | GÜNCEL Cumartesi 15 Haziran 2024 07:45

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE SEVGİ VE BARIŞ PROTESTOSU

Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde Filistin'de yaşanan zulme ve Gazze'de hayatını kaybeden 38 bin kişiye dikkat çekmek için bir sevgi ve barış eylemi gerçekleşti.

İsrail Büyükelçiliği önünde sevgi ve barış protestosu

Önceki gün, Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde Filistin'de yaşanan zulme ve Gazze'de hayatını kaybeden 38 bin kişiye dikkat çekmek için bir sevgi ve barış eylemi gerçekleşti. Maneviyatlılar Derneği'nin Kurucu Başkanı Hülya Kavuzlu liderliğinde organize edilen eylemde, kalabalık bir grup sevgi ve barışı temsil eden beyaz kıyafetler giyerek büyükelçilik önünde oturma eylemi düzenledi.

Dernekten yapılan açıklamada; 

"İsrail’in 7 Ekim’den bugüne yani 9 ayda Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda 38 bin insanı acımasızca katlettiği, 85 bin insanı yaraladığı ve 2 milyon insanı evsiz bıraktığı belirtilirken, katledilen insanların 16 binin üzerindekilerin çocuk 10 binin üzerindekilerin de kadın olduğunun altı çizildi.

Büyükelçilik önünde okunan basın açıklamasında, “İsrail'in demir, sensör ve betonlarla duvar ördüğü Gazze’yi önce açık hava hapishanesine çevirmiş ve şimdi de açık hava mezarlığına dönüştürmüştür. İsrail geçiniz insan haklarını, hayvanları ve doğayı da katletmiştir. İsrail insani yardımları engellemekle kalmamış, hastahaneleri, geçici kamp alanlarını da hedef almış ve saldırılarını sürdürmüştür.

İnsanlık tarihinin tanık kılındığı bu utanç manzarasının sahibi olan İsrail başta olmak üzere soykırıma sessiz kalan, katliamı meşrulaştıran herkesi kınıyoruz. 

Dünyanın kurtuluşu sevgidir. Sevgi ise barış ile tesis edilebilir. İsrail Hükümeti, artık bu katliama son vermelisiniz. Yanlıştan dönmeli ve sevgi barışa yönelmelisiniz. Tevrat'ın ilk emri olan Yaşat emrini yerine getirin.” dendi.

  

Basın açıklamasının ardından katliama uğramış insanlığın, idrakı için bir dakikalık tefekkür duruşu yapıldı ve tüm Filistin'de katledilen şehitlerin ruhları için hep birlikte Fatiha süresi okundu ve ardından oturma eylemine geçildi. 

Büyük bir vakur ile gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından Büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakılarak eylem sona erdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR