SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 13 Mayıs 2024 13:00

ISO KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI TEKNİK KOMİTESİ'NİN KURULUŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Uluslararası Standardizasyon Örgütü Kültürel Mirasın Korunması Teknik Komitesi'nin (ISO/TC 349) kuruluş toplantısı bugün Beijing'de düzenlendi ve komitenin sekreterlik ofisi Beijing'deki Saray Müzesi'nde açıldı.

ISO Kültürel Mirasın Korunması Teknik Komitesi'nin kuruluş toplantısı düzenlendi

Uluslararası Standardizasyon Örgütü Kültürel Mirasın Korunması Teknik Komitesi’nin (ISO/TC 349) kuruluş toplantısı bugün Beijing’de düzenlendi ve komitenin sekreterlik ofisi Beijing’deki Saray Müzesi’nde açıldı.

Komite, ISO’nun 1947 yılında kurulmasından bu yana geçen süre zarfında kültürel mirasın korunması alanında oluşturulan ilk teknik komite olduğu gibi, Çin’in ISO’da kültür alanında üstlendiği ilk teknik komite olma özelliğini de taşıyor.

Komite, kültürel mirasların denetimi, değerlendirilmesi, koruma ve onarım sürecindeki teknik terimler ve  tekniklerden sorumlu olacağı gibi malzemeler ve donanımlarla ilgili uluslararası standartlaştırma çalışmalarını da üstlenecektir.