Dolar $
32.27
%-0.02 -0
Euro €
35.05
%-0.32 -0.11
Sterlin £
40.86
%-0.34 -0.14
Çeyrek Altın
4027
%0.07 2.94
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Yerel Yönetimler Perşembe 02 Mayıs 2024 11:10

İSKİ'DEN AVRUPA YAKASINA DEV HİZMETLER

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa yakasındaki ilçelerin içme suyuyla ilgili sorunlarını çözen ve çözecek olan İSKİ yatırımlarının açılışlarını yapıp, temellerini attı.

İSKİ'den Avrupa Yakasına dev hizmetler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ); Arnavutköy, Sarıyer, Beşiktaş, Bahçelievler, Kağıthane, Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüpsultan, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Sultangazi ve Kağıthane ilçelerinde, toplam 47.892 metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştirdi. Tamamlanan bu imalatların yanı sıra; Arnavutköy, Sarıyer, Bahçelievler, Kağıthane, Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüpsultan, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Kâğıthane ilçelerinde altyapı güçlendirme projelerin temelini atmak için de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla, “İSKİ Avrupa Yakası İçme Suyu Yatırımları Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni” düzenlendi. Artİstanbul Feshane İSPARK alanında, “Yeni Yatırımlarla Tam Yol İleri” başlığıyla ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törende; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa birer konuşma yaptı.

“TOPLUM, ‘TAM YOL İLERİ’ KAVRAMINI SEVDİ”

Seçim sürecinde kullandıkları “Tam yol ileri” kavramının toplum tarafından kabullenildiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Çünkü, insanlarımıza moral veriyor. Yani geleceğe dair yol yürümenin, koşmanın çok iyi geldiğini görüyorum insanlarımıza. Zaten bizim için hiçbir zaman hedef, seçim kazanmak değildi. Seçimi kazanacağız elbette ama o, bir günlük mesele. Esas olan sonrası; 5 yıllık mesele. O da aslında hedefimiz olan İstanbul'un sorunlarını çözmek, 16 milyonun hayatını kolaylaştırmak, güzelleştirmek. Hedefimiz; İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek. Bu konuda da çok kararlıyız. Odaklandığımız, kitlendiğimiz hedef budur. Seçim kazandığımız zaman değil, bu hedefe ulaştığımız zaman biz kazanmış olacağız ve mutlu olacağız” dedi.

“BÜTÜN KURUMLARIMIZIN İŞLERİNİ ŞEFFAF, KATILIMCI VE BİLİMSEL SÜREÇLERLE YÖNETTİK”

İstanbul’un ancak doğru, gerçek yatırımlarla sorunlarını çözüp, geleceğini güvence altına alabileceğinin altını çizen İmamoğlu, “Kamu yatırımlarını iyi yönetmek lazım. Kamu yatırımlarını iyi bir bütçelemeyle, doğru projelendirmeyle insanlarımızın hizmetine kazandırmamız lazım. Aksi takdirde, eğer israfa dayalı bir sistemle yönetirseniz, bir avuç insanın ihya edilmesi gibi meseleyi görürseniz, açıkçası geleceğimizi karartan işler olur. Biz, asla buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz. O nedenle İBB'nin bütün yatırımlarını, belediyemizin, kurumlarımızın, iştiraklerimizin -ki en yatırımcı kurumlarımızın bir tanesi İSKİ'dir- bütün kurumlarımızın işlerini şeffaf, katılımcı ve bilimsel süreçlerle yönettik. Yönetmeye devam ediyoruz. Plansız, projesiz, seçimde insanların gözlerini boyamak için değil, insanları aldatmak için değil, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yol yürüdük” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ, SÖZDE YATIRIMLARIN DEVRİNİ BU SEÇİMDE BİTİRDİ”

“Sözde yatırımların devrini milletimiz, bu seçimde bitirdi” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Zarar veren, doğasına, insanına fayda vermeyen, sadece cebindeki paraya göz diken anlayışı da bitirdi. Hatırlayın; ‘Kanal İstanbul'un ismini bile ağızlarına alamadılar. Çünkü, o, milletimiz için bir kabustu. İsmini anmamalarına rağmen, ‘Gündemimizde yok’ deyip, ‘İnsanımızı bu seçimde de aldatırız’ demelerine rağmen hem onları aldatamadılar hem insanımız aldanmadı hem de Kanal İstanbul denen ucubeye, o beton projesine ‘bay bay’ dedi insanımız; onu uğurladı. Onu artık gündeminden kaldırdı İstanbul'un. Bu bakımdan biz, İstanbul'u gerçekten yatırımlarımızla, ekonomik, toplumsal, çevresel risk ve tehditlere karşı güçlendiren işler yapıyoruz. Yatırımlarımızla, aynı zamanda toplumsal bütünlüğü, adalet duygusunu, dayanışmayı ve kardeşliğini güçlendiriyoruz.”

“SİZİN PARANIZI İYİ KULLANMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Yaptıkları projelerin bir partiye değil, millete ait olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Sizin paranızı iyi kullanmanın gururunu yaşıyoruz. Arkadaşlarım da öyle. Hizmet kalitemizi ve çeşitliliğimizi de bu anlamda geliştiriyoruz. Yatırımlarımızı, istikrarlı bir biçimde arttırıyoruz. 16 milyon İstanbullunun sağlıklı, mutlu, üretken bir kentte yaşamalarının yolculuğunu yürütüyoruz. Halkçı ve icraatçı bir belediyecilik; herkesin, her yöneticimizin ruhuna işlemeli ikisi bir arada. Halkçılığı unutmadan icraatçı olmak, icraatı yaparken de halkçılığı destekleyen işler yapmak; bu bizim temel prensibimiz, ilkelerimiz” ifadelerini kullandı. İstanbul’a, tarih boyunca uzaktan su ulaştırıldığını hatırlatan İmamoğlu, sözü Melen Barajı’na getirerek, şunları söyledi:

MELEN ELEŞTİRİSİ: “BUNDAN VAZGEÇİN”

“İstanbul'umuzun 50 yıllık, 60 yıllık su sorununu çözdük, diye tariflenen Melen Barajı, 2016’da açılması planlanmış Melen Barajı konusunda hala sorun çözülmedi. Orada kocaman, çatlak bir gövdeyle bir inşaat duruyor. Nasıl düzeltileceği, nasıl yönetileceği konusunda harekete geçilmiyor. Ben bu manada, bu olumsuzluğun kurumsal olarak bütün kurumlara iletildiğini ifade edeyim. Cevap bile yazılmıyor. Yazılamıyor. Üzülüyoruz. Bu konuyu bizimle masalarda konuşsalar, çözümü birlikte arasak, sorunu birlikte çözsek; daha güçlü işler yaparız. Kurumların arasına bu soğukluğu sokan, bir siyasi anlayıştır. O siyasi anlayışı her ne kadar bu seçimde, yerel yönetimlerden uzaklaştırmış isek de hala hükümetin bazı kanallarında aynı anlayış devam ediyor. Bunun, onlara siyasi olarak da faydası olmadığını, bu seçim gösterdi. Bunun insanlarımıza da faydası yok. Bundan vazgeçin. Birlikte düşünelim, birlikte konuşalım. Geçmişte hatalar niçin yapıldı? Hatalarda bir ihmal var mıdır? Bir kamu zararı var mıdır; hesabı sorulsun. Bu manada derhal, Melen'in bir kaynak olarak, sağlıklı bir biçimde depolanıp, enerji üreterek İstanbul'a hizmet etmesinin sağlanması şart. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ olarak, böylesi önemli bir problemin çözümüne katkı sunmaya hazırız.”

“BÜROKRASİMİZ EŞ GÜDÜMLÜ ÇALIŞSIN İSTİYORUZ”

Açılışını yaptıkları ve temelini atacakları yatırımların toplamının, 1 milyar 262 milyon lira olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bu arada 39 ilçemizi geziyorum. Her ilçemizde -ayrım yapmaksızın- ne yaptığımızı ne yapacağımızı karşılıklı konuşuyoruz, konuşacağız. Seçilen herkesin yeri, başımızın üstü. Hiç sorun yok. Birlikte iş üretmek istiyoruz. Bürokrasimiz eş güdümlü çalışsın istiyoruz. ‘O parti, bu parti’ demeden, artık işimiz milletimize hizmet üretmek. Bu bağlamdaki anlayışın her zaman en önde yürüyenleri olacağız hiç kuşkusuz. 39 ilçede bu gezilerimizi yaparken, bir yandan önümüzdeki 5 yılın güncel tasarımlarını toparlıyoruz. Ve önümüze çok sağlıklı bir dönem planı çıkacak. Bunu da milletimizle paylaşıyor olacağız. Bir yandan da bu telaşla açılış ve temel atma törenlerimizi de yetiştirmeye çalışıyoruz. Günlere sığmıyor. Ama yine biz sizi sıklıkla davet ediyor olacağız. Çok güzel işlerimiz var; altyapıdan üstyapıya, peyzajdan, yeşil alandan kreşlere, kültür merkezlerinden birçok noktaya kadar… Yani seçim öncesi verdiğimiz her sözün karşılığını, bu 5 yıllık yolculuğumuzda bulacaksınız” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR