Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
Teknoloji Cumartesi 10 Ağustos 2024 02:20

ISITMA SİSTEMLERİNDE YÜZDE 70 TASARRUF SAĞLIYOR

Dünya genelinde artan karbon salınımı nedeniyle küresel ısınmanın etkileri her geçen gün daha fazla hissediliyor. Türkiye'de enerji tüketiminin en yüksek olduğu sanayi sektörü de küresel ısınmada önemli rol oynuyor.

Isıtma sistemlerinde yüzde 70 tasarruf sağlıyor

Dünyada iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken sanayi sektörü de hem fosil yakıt kullanımını hem de elektrik tüketimini azaltacak iyileştirmeler yapıyor. Çünkü Türkiye’de en fazla enerjiyi sanayi sektörü tüketiyor.

“Sanayi sektörü, Türkiye’nin birincil enerji tüketiminde yüzde 35 pay alıyor. Sanayiciler tesislerinin enerji tüketimini düşürmek için ErP Direktifi’ne (Çevreye Duyarlı Tasarım Direktifi) uygun sistemlere yöneliyor” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, ErP Direktifi’nin sanayinin yeşil dönüşümüne sağladığı katkı ve ısıtma sistemi seçiminde sunduğu avantajları paylaştı:

“Sanayiciler birçok sistemde ErP uygunluğu arıyor”

“Enerji tasarruf potansiyeli yüksek olan sanayi sektöründe enerjinin etkin kullanılması için adımlar atılıyor. Avrupa Birliği‘ne üye olan ülkelerde yürürlükte olan ve 21 Nisan 2018 itibari ile Türkiye’de de yürürlüğe giren ErP, Energy-related Products -Enerji ilişkili Ürünler Direktifi de sanayi sektörünün hassasiyet gösterdiği konular arasında yer alıyor. Çünkü ErP Direktifi (Çevreye Duyarlı Tasarım Direktifi), fosil enerji kaynak tüketiminin ve sera gazı emisyonlarının yüzde 20 oranında azaltılmasını hedefliyor. Bunun yanı sıra tüketicilerin pazarda sunulan cihazların enerji verimliliği hakkında doğru bilgi almasını sağlıyor. Bu nedenle fosil yakıt kullanımını azaltacak iyileştirmeler yapan sanayi sektörü, enerji tüketen birçok sistemde ErP uygunluğu arıyor.

Isıtma sistemlerinde de ErP uygunluğu aranıyor

Sanayiciler, fabrikalarının tüm enerji tüketiminin yüzde 50’sinden sorumlu olan eski ve verimsiz ısıtma sistemlerini de bu kapsamda değerlendiriyor.

Çukurova Isı olarak, Avrupa Komisyonu’nun Ecodesign Direktifi’ne (ErP) uygun olarak geliştirdiğimizGoldsun CPH seramik plakalı radyant ısıtıcı ürünümüz ile sanayicilere, yüksek tasarruf ve düşük emisyon değerleri sunuyoruz. Goldsun CPH’nin çalışma prensibi ve sahip olduğu donanımsal özellikler sayesinde ısıtmada yüzde 70 tasarruf sağlayarak sanayi sektörünün net sıfır hedefini destekliyoruz.

Üstelik endüstriyel tesislerdeki geleneksel ısıtma sistemlerinden radyant ısıtıcılara geçiş süreci de oldukça kolay ve pratik oluyor. Sistemin fabrikaya kurulum süreci, işletmedeki üretimi veya konfor şartlarını etkilemiyor. Sistem, bir hafta veya 10 gün gibi kısa bir sürede kuruluyor.” dedi.

ABONE OL