Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Eğitim Cumartesi 22 Haziran 2024 11:33

İŞ PORTFÖY VE TEV İŞ BİRLİĞİNDEKİ PROJE İLK YILINDA 45 ÖĞRENCİYE BURS SAĞLADI

İş Portföy Yönetimi A.Ş. ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 2023 yılında 'Eğitime Daimî Destek' sloganıyla hayata geçirilen İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon*, birinci yılında hem birikim sahiplerine kazandırdı hem de üniversite öğrencilerinin gelecek hayallerine ümit oldu.

İş Portföy ve TEV İş Birliğindeki Proje ilk yılında 45 Öğrenciye Burs Sağladı

Türkiye’nin öncü portföy yönetim şirketi İş Portföy Yönetimi A.Ş. ve ülkemizin eğitime gönül veren köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde, gençlerin eğitimine sürdürülebilir katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon, birinci yılını doldurdu. Türkiye'nin sermaye piyasaları aracılığıyla eğitime daimî destek veren ilk modeli olma özelliğine sahip olan Fon’dan elde edilen yönetim ücretinin yarısı, 57 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla gençlerin geleceğine katkı sunan TEV’e aktarıldı. Devam eden bu iş birliği sayesinde her yıl onlarca öğrenci burs imkânına sahip oluyor.

 

Eğitime Sürdürülebilir Katkı

Eğitimde sürdürülebilir destek amacıyla hayata geçirilen TEFAS kodu ‘EDU’ olan İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon, bir yıl içinde elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Yatırımcılarına dengeli ve istikrarlı getiri sunarken, eğitime sürdürülebilir destek vermeyi başaran Fon, toplumsal fayda alanında önemli bir yeniliğin öncüsü oldu. Bu model, geleneksel bağış yöntemlerinden farklı olarak, yatırımcıların doğrudan kendi mali kaynaklarını aktararak değil, yatırımlarını fonda değerlendirerek eğitime düzenli ve sürdürülebilir katkı sağlamalarına olanak tanıyor. Fon’dan elde edilen yönetim ücretinin yarısının aktarılması ve ilave desteklerle yaklaşık 45 üniversite öğrencisine 1 yıllık burs imkânı sağlandı. Fon’un önümüzdeki dönemdeki hedefleri arasında, daha çok yatırımcıya ulaşarak daha fazla gence burs imkânı sunmak ve bu sayede ülkemizin eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmaya devam etmek yer alıyor.

İş Portföy Genel Müdürü Burak Sezercan TEV iş birliği ile birinci yılını tamamlayan İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon’un yarattığı etki ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “İş Portföy olarak güçlü sermaye yapımızı, köklü kurumsal bilgi birikimimizi, yetkin insan kaynağımızı ve yatırım dünyasının olmazsa olmazı güvenilirlik ve itibarı arkamıza alıyoruz, değerlerimiz arasına sürdürülebilirliği de katarak asıl faaliyetimiz olan yatırım ürünlerimizi birikim sahiplerinin risk tercihleriyle uyumlu ve sürdürülebilir bir yapıda sunuyoruz. Finansal refahın geniş kitlelere ulaşmasını hedeflemenin yanında, ülkemizin ekonomik kalkınmasının finansmanına destek olma bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kapsamda eğitime “daimî” destek veren bir sosyal sorumluluk anlayışı ile yatırım fonlarını bir araya getirerek bundan tam 1 yıl önce kurduğumuz Fonumuz İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon, Türkiye’nin eğitime daimî destek veren ilk ve tek yatırım fonu olma özelliğini koruyor. Yüksek getiri hedefiyle orta riskli yatırımcılar için uygun olan Fonumuz 10 Haziran itibarıyla 233 yatırımcıya ve yaklaşık 172 milyon TL’lik bir büyüklüğe ulaştı**. Kurulduğu günden bugüne %72,92 getiri elde eden Fonumuz, getirisi ile %46,72’lik 1 yıllık mevduat getirisini geçerek yatırımcısına başarı kıstasının çok üzerinde bir getiri sağladı**. Fon yönetim ücretinin yarısının TEV'e aktarılmasıyla 45 üniversite öğrencisine 1 yıllık burs imkânı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maddi desteğin ötesinde kariyer yolculuğu boyunca mentörlükten, barınma ihtiyacına kadar birçok alanda kapsayıcı çözümler 

sunan Türk Eğitim Vakfı’na gençlerin geleceğini güçlendirmeye katkı sağlama perspektifimizi hayata geçirmemizi mümkün kıldıkları için çok teşekkür ediyoruz. Fonumuzu büyüterek daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. 

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın iş birliğinin birinci yılının tamamlanmasıyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon'un birinci yılında, eğitim dostu kurumlarımızdan aldığımız uzun soluklu ve sürdürülebilir desteğin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyoruz. İş Portföy’ün hayata geçirdiği Fon, eğitime “daimî” destek veren bir sosyal sorumluluk anlayışı ile Türkiye’de bir ilk oldu. İki kurumun ortak bir amaç için kendi uzmanlıklarıyla bir araya gelmesinin çok güzel bir örneğini gösterdiğimizi düşünüyoruz. Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek olan başarılı ve maddi imkânları kısıtlı daha fazla gencimizin yanında olabilmek adına geliştirdiğimiz bu kaynak yaratma modelinin çevremize de ilham vermesini diliyoruz. Ayrıca gelecek dönemlerde eğitim dostumuz İş Portföy aracılığı ile daha fazla kişiye ulaşarak, daha çok öğrenciye burs imkânı sunmayı hedefliyoruz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR