Dolar $
34.08
%-0.01 -0
Euro €
37.73
%0.15 0.05
Sterlin £
44.73
%-0.09 -0.04
Çeyrek Altın
4466.89
%-0.32 -14.2
SON DAKİKA
Perakende Cumartesi 11 Şubat 2023 02:14

İŞ DÜNYASINDAN DEPREMZEDELERE DESTEK KAMPANYALARI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası iş dünyası örgütlerinin yanı sıra şirketler de yardım çalışması başlattı. Kriz masaları ve afet koordinasyon merkezleri oluşturuldu. İş makinelerinden temel ihtiyaç malzemelerine kadar yardım malzemeleri kara, hava ve denizden bölgeye ulaştırılmaya çalışılıyor

İş dünyasından depremzedelere destek kampanyaları

Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD), afet bölgesine gönderilmek üzere üretilen kadın, erkek ve çocuklara yönelik kışlık hazır giyim ürünlerini dernek çatısı altında topladı. Kazak, pantolon, çorap, mont, atkı, bere, eşofman, sweatshirt, ayakkabı, battaniye gibi 2 tır kışlık hazır giyim ürünü depremden zarar gören illere doğru yola çıktı. Tekstil ürünlerinin yanı sıra acil ihtiyaç olarak sık sık dile getirilen çocuk bezi, ıslak mendil, kadın hijyen ürünleri, gıda malzemeleri ve yiyecek de bölgeye gönderildi.

Çiçeksepeti, Ticaret Bakanlığının başlattığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği'ne katıldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, yardım amaçlı sipariş edilen ürünler, şirketin Şekerpınar tesisinde birleştirerek AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine ulaştıracak.

Depremzedelere kışlık kıyafet bağışında bulunana H&M Group, AFAD'a 100 bin dolar bağışta bulundu. H&M Vakfı da, Kızılay ve Save the Children'ın her birine 250 bin dolar bağışta bulundu.

Tavuk Dünyası’ndan gıda desteği

Modanisa, merkez ofiste ve ana depolarında, bölgede ihtiyaç duyulabilecek kışlık giyim ürünlerini toplayarak AFAD aracılığıyla afet bölgesine gönderecek. Envanterindeki jeneratör, çadır, uyku tulumları, kışlık kıyafetler, şal, battaniye ve gelen talepler üzerine kalın baş örtülerinden oluşan 10 milyon TL’lik ürün ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacak.

Tavuk Dünyası, temel gıda ürünlerini taşıyan yardım tırları Kızılay ile organize etti. 10 ton donuk çorba Kızılay koordinasyonuyla depremzedelere ulaştırılacak. Bölgedeki aydınlatma sorununa destek olmak amacıyla 25 set projeksiyon ve jeneratör, TOBB aracılığı ve AFAD koordinasyonuyla bölgeye gönderiliyor. Şirket ayrıca gıdaya erişim sorununu çözmek amacıyla mobil mutfakların faaliyete geçmesi için çalışıyor.

Panasonic Electric Works Türkiye, uyku tulumları, battaniye, mont, çorap, bere, eldiven, ısıtıcı, hijyen malzemeleri, bebek maması, biberon, emzik, powerbank, ıslak mendil ve kuru gıda malzemelerinden oluşan yardım kamyonunun bölgeye ulaştırılmasını sağladı.

Anker, depremden etkilenen bölgelere powerbank, kablo, şarj cihazları, hoparlör, projeksiyon cihazı, araç ve duvar şarjları gibi birçok ürünün gönderimini sağladı.

Fujifilm, uluslararası insani yardım kuruluşu NPO Japan Platform'a toplam 1.44 milyon TL sağlık hizmetlerine destek olmak içinse Fujifilm'in taşınabilir X-ray sistemleri ve ultrason cihazları da dahil olmak üzere 5.76 milyon TL değerinde tıbbi ekipman bağışladı.

Paribu, afetle ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda İhtiyaç Haritası’na 500 bin dolar ve Gönüllüleri Vakfı'na (TOG) 100 bin dolar bağışladı.

Kahve Dünyası başta Hatay, Kahramanmaraş, Malatya olmak üzere tüm depremden etkilenen illerde 100 bin kişiye yetecek kadar içme suyu, stick hazır kahve, çocuklar için vitaminli toz içecek, salep, sıcak çikolata, granobarlar, çikolata ile bardak, peçete gibi sarf malzemeler ile bölgelerin genel ihtiyacı için eldiven, şapka, bere, çorap gibi tekstil ürünlerinin bölgeye ulaştırılmasını sağladı.

Huawei Türkiye, mobil baz istasyonlarını, dizel jeneratörleri ve şebeke yedek parçalarını bölgeye iletti.

Trendyol afet bölgesinde

Trendyol, gıda, temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve hijyen ürünleri taşıyan tırların AFAD koordinasyonunda afet bölgesine doğru yola çıktığını açıkladı. Yerel yönetimlerle koordineyle Trendyol Go aracılığıyla yemek dağıtımlarının başladığını ve Trendyol Express depolarının acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı için hazır hale getirildiğini duyurdu.

Getir, 10 TIR gıda yardımını AFAD ile koordineli olarak bölgeye sevk etti.

Yemeksepeti 1,5 milyon TL AFAD'a nakdi yardım ve 1,5 milyon TL Kızılay'a gıda bağışı amaçlı nakdi yardım olmak üzere toplam 3 milyon TL’lik bağış yaptı. Gıda, giyim, bakım ve benzeri yardım malzemelerini taşıyan 8 kamyonu da afet bölgesine ulaştı. Çalışanlarının kendi imkanlarıyla topladığı giysi ve bakım yardım kolileri ise kamyonlarla en geç yarın afet bölgesine doğru yola çıkacak.

Depremden etkilenen illerdeki restoranlara Restoran Destek Fonu ile destek sağlanacak.

Pınar, gıda ve su desteğini, Kızılay, Kamu Kurumları, AFAD ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğinde depremzedelere ulaştırıyor.

Çiçeksepeti, Ticaret Bakanlığının başlattığı Deprem Yardımlaşma Seferberliği'ne katıldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, yardım amaçlı sipariş edilen ürünler, şirketin Şekerpınar tesisinde birleştirerek AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine ulaştıracak.

Shell’den yakıt yardımı

Shell, Shell&Turcas istasyonlarının ürün satışına devam edebilmesi için 2 gün içinde bölgeye 200’ün üzerinde yakıt tankerimini gönderdi. AFAD ve diğer resmi kurumların arama kurtarma çalışmalarında ve bölgedeki hastanelerde kullanılmak üzere toplam 5 milyon TL değerinde yakıt desteği verdi. Bahsi geçen akaryakıtın 90.000 litresini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda, İstanbul’dan İskenderun Limanı’na sevk edilecek, içlerinde arama kurtarma ekipmanları ile insani yardım malzemesi taşıyan 65 tırın bölgeye ulaşımını sağlayacak Ro-Ro gemisi için temin etti.

SunExpress, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarını 13 Şubat'a kadar tek yön vergiler dahil 100 TL olarak sabitledi.

Şişecam, içlerinde yaşam konteyneri, jeneratör, soba, çadır, kışlık kıyafet, ayakkabı, içme suyu bulunan 12 TIR yardım malzemesi ile arama-kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iş makineleri ve operatörleri yola çıkardığını, ayrca çalışanlarının destekleriyle toplanan yardım malzemelerini günlük olarak bölgeye ulaştıracağını açıkladı.

Orka Holding, LC Waikiki, DeFacto, Colin’s, Koton ve D’s Damat gibi hazır giyim markaları ondan fazla TIR ile bölgeye kışlık giyeceğin yanı sıra gıda ve diğer ihtiyaçları gönderdi.

Depremden etkilenen illerdeki restoranlara Restoran Destek Fonu ile destek sağlanacak.