SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 24 Eylül 2025 12:15

İPSALA OSB'DE 4 FABRİKANIN TEMELİ ATILDI

Edirne'nin İpsala ilçesinde, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak olan İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 4 fabrikanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

İpsala OSB'de 4 fabrikanın temeli atıldı

İpsala Sınır Kapısı’na yalnızca 5 kilometre mesafede, 350 dekarlık alanda kurulacak sanayi bölgesi, tamamlandığında yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak.

Vali Yunus Sezer, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Edirne’nin tarım şehri olmasının yanı sıra sanayi yatırımlarının da hızla geliştiğini belirterek, “İpsala başta olmak üzere ilçelerimizde organize sanayi bölgelerinin kurulmasıyla şehrimizde ekonomik çeşitlilik sağlanıyor. Fabrikaların faaliyete geçmesiyle çevre dostu ve yenilikçi sanayiyi bölgemize kazandırıyoruz. Yaklaşık 1000 kişiye istihdam olanağı sunacak bu yatırım, İpsala ve çevresine büyük katma değer sağlayacak” dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise OSB’nin Edirne için önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Aksal, “Bölgemizin evlatları artık şehir dışına gitmeden istihdam bulabilecek. Tarım ürünlerimiz markalaşacak ve üretim ekonomik değere dönüşecek. Yatırımın bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İpsala Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ömer Sevgili, yaklaşık 2,5 yıllık hazırlık sürecinin ardından projenin hayata geçtiğini belirterek, “Özel sektörle iş birliği içinde altyapı çalışmalarını tamamladık. Temeli atılan fabrikalar hem istihdam sağlayacak hem de İpsala pirincinin marka değerini artıracak. Tarım dostu ve çevreye duyarlı firmalar burada üretim yapacak” dedi.

Törenin ardından fabrikaların temeli dualarla atıldı ve Vali Sezer, fabrika sahiplerinden yatırımlar hakkında bilgi aldı. Törene, Edirne Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, AK Parti İl Başkanı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları katıldı.

ABONE OL