SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 03 Şubat 2024 19:01

İNTERNET KULLANICILARI: ABD'Lİ SİYASETÇİLER KİBİRLİ VE ÖN YARGILI

ABD Senatosu Adalet Komisyonu üyesi Tom Cotton, Washington'da 31 Ocak'ta görülen duruşmada, TikTok CEO'su Shou Zi Chew'e art arda yönelttiği sorularla şaşırttı.

İnternet kullanıcıları: ABD'li siyasetçiler kibirli ve ön yargılı

ABD Senatosu Adalet Komisyonu üyesi Tom Cotton, Washington’da 31 Ocak’ta görülen duruşmada, TikTok CEO’su Shou Zi Chew’e art arda yönelttiği sorularla şaşırttı. ABD’li senatör, Chew’e Çin vatandaşı ve Çin Komünist Partisi üyesi olup olmadığını sordu. Senatörün soruları sosyal medyanın gündemine oturdu.

Çin Medya Grubu’na bağlı CGTN’in dünya genelinden internet kullanıcılarına yönelik anketinin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 90,7’si ABD’li bazı senatörlerin sorularının Çin hakkındaki akıl dışı yaklaşımlarını ve ön yargılarını gösterdiği, bunun Çin ile ABD arasındaki ilişkilerin istikrarlı gelişmesine zarar vereceği kanısında.

Ankete katılanların yüzde 86,5’i, Cotton’un ifadelerini hiç profesyonel bulmazken, CGTN’in internet sitesindeki bir kullanıcı yorumunda, “Bariz akılsız, amatör ve vasıfsız. ABD’li siyasetçilerin klasik performansı, tekrar bütün dünyanın gözleri önüne serildi.” ifadelerini kullandı.

Sağduyudan ve profesyonellikten yoksun bu hadise, ABD Kongresi’nde birden fazla kez sahnelendi. Geçen yılın mart ayında ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’nin duruşmasında, 50’den fazla kongre üyesi Shou Zi Chew’e 200’den fazla sağduyudan yoksun ve kışkırtıcı soru yöneltti, birçok kez Shou Zi Chew’in sözünü kesti. Bu nedenle, ankete katılanların yüzde 87,7’si, bunun ABD’de yargının tarafsız ve adil olması ilkesine aykırı olduğunu ve tam bir “suçluluk karinesi” örneği oluşturduğunu kaydetti.

Katılımcıların yüzde 85,3’ü, ayrıca Tik Tok kullanırken sözde bilgi güvenliği risklerini hissetmediklerini belirtti.

Şu ana kadar ABD yönetimi, Tik Tok’un ABD’nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğine dair herhangi bir kanıt sunamadı, ancak defalarca ilgili şirketlere baskı uygulama girişiminde bulundu. CGTN’nin anketine katılanların yüzde 87,3’ü, ABD Kongresi üyelerinin diğer ülkelerin teknoloji şirketlerine uyguladığı ayrımcı soruşturmalar ile yaptırımların teknolojinin serbest dolaşımına engellediğine inanıyor.

CGTN’nin İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça platformlarında yayınlanan ankete, 24 saat içinde 17 binden fazla kişi katıldı.