SON DAKİKA
Otomotiv Perşembe 12 Eylül 2024 02:10

INOVASYON YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

"Future Charge" Projesi, VARTA Automotive'in Satış Sonrası liderleri ile teknoloji start-up'larını akü müşteri yolculuğu yenilikleri konusunda işbirliği yapmak üzere bir araya getirecek.

Inovasyon yarışmasına ev sahipliği yapacak

Otomobil ve kamyonlar için gelişmiş düşük voltajlı akü çözümlerinde Avrupa lideri olan VARTA Automotive, mobilite girişimleri için küresel bir inovasyon ekosistemi olan The Drivery ile ortaklaşa "Future Charge" Açık İnovasyon Yarışması’nı başlattı. Yarışma, start-up'ları müşteri yolculuğu ve düşük voltajlı şebeke çözümlerinde yenilikler konusunda VARTA ile işbirliği yapmak üzere sekiz alandan biri için yarışmaya davet ediyor. Bu girişim, hızla gelişen otomotiv ortamına uyum sağlayarak satış süreçlerini ve kullanıcı deneyimlerini iyileştiren yeni iş modelleri ve fikirler geliştirmeyi amaçlıyor. VARTA Automotive, fikirlerini geliştirmek ve markanın ana şirketi Clarios'un liderleriyle ağ kurmak isteyen girişimciler için bu yarışmaya ev sahipliği yapacak.

Clarios, bugünün ve geleceğin teknolojik araçlarına güç sağlamak ve geliştirmek için sistemlere entegre bir yaklaşım ve teknolojik gelişmeye güvenen anlayışıyla dünyanın en büyük düşük voltajlı akü ve çözüm üreticisi ve tedarikçisidir. Bugün, dünya çapında her 3 araçtan 1’i Clarios’un ürettiği aküler ile çalışmaktadır ve AGM (emici cam mat) akü teknolojisi ile donatılmış yeni Start-Stop teknolojisine sahip üretilen her 10 araçtan 7’si VARTA marka akülerle donatılmıştır.

"Future Charge" Açık İnovasyon Yarışması, otomotiv akü hizmet çözümleri, müşteri hizmetleri optimizasyonu veya veri kullanımı alanlarında ilerleme kaydetmek isteyen başvuru sahiplerine açıktır. Yarışmanın Bootcamp Günleri’nde, yarışmacılar düşük voltajlı ağların temel unsurlarını vurgulayacak ve katılımcılara fikirlerini geliştirme konusunda koçluk yapacak Clarios ekip üyeleriyle yüz yüze bağlantı kuracaklar. Yarışma, içlerinden birinin VARTA ile bir Tasarım Kanıtı başlatma şansını elde edebileceği, en fazla üç kazananın yer alacağı bir Sunum Günü ile son bulacak.

Clarios Aftermarket EMEA Başkan Yardımcısı Theres Gosztonyi, "Otomotiv sistemlerine entegre gelişmiş akü teknolojilerinde küresel lider olarak, inovasyon alanındaki en parlak beyinlerle bağlantı kurmak ve kazanan fikirlere düşük voltajlı ağlar etrafında müşteri yolculuğu inovasyonları konusunda bizimle işbirliği yapma fırsatı vermek için The Drivery ile ortaklık kuruyoruz" dedi. "Otomotiv toptancıları, tamir servisleri ve sürücüler için yeni olanaklar, seçenekler ve esneklik sunma zihniyetimizi paylaşan mucitler arıyoruz."

The Drivery, sinerji yoluyla daha iyi bir dünyayı şekillendirmeyi amaçlayan, Açık İnovasyon ve Girişim Müşteriliği ekosistemine sahip, mobilite odaklı bir inovasyon pazaryeridir. Gelişmiş altyapısı ve inovatif hizmetleri bu misyonu desteklemektedir. The Drivery, girişimleri üst düzey kurumsal ortaklarla bir araya getirerek, pazara sunmaya hazır mobilite çözümleri üretmektedir. Sürdürülebilir etkiye odaklanarak, inovasyon ekosistemleri oluşturma ve yönetme konusunda uzmanlaşmıştır. Tamamen dikeyleştirilmiş pazarları içinde önemli sinerjiler belirlemek, üyeler, ortaklar ve yatırımcılar olmak üzere ilgili herkes için başarıyı teşvik etmek uzmanlık alanlarıdır.

The Drivery İnovasyon Hizmetleri ve Yatırımlar Direktörü Sebastian Leber şunları belirtmekte: "Küresel mobilite ağımız aracılığıyla Future Charge Açık İnovasyon Yarışması’nı desteklemek üzere Clarios ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği, mobilite sektöründe mobilitenin geleceğini şekillendirecek yeni teknolojileri geliştirme taahhüdümüzle uyumludur. Özellikle müşteri yolculuğunu, satış süreçlerini ve akü hizmet ekosistemleri etrafındaki kullanıcı deneyimini iyileştiren ve otomotivdeki bir sonraki ilerleme dalgasını yönlendiren yeni iş modelleri ve fikirler üzerinde müşterimizle işbirliği yapmaya istekli olan başvuru sahipleriyle ilgileniyoruz."

The Drivery, mentörlük, yatırım fırsatları ve sektör uzmanlarıyla ağ oluşturma gibi kaynaklar sunarak inovasyon ekosistemleri oluşturmada uzmanlaşmıştır. Start-up'lar, şirketler ve yatırımcılardan oluşan 500'den fazla üyesiyle The Drivery, işbirliği yoluyla mobilitenin geleceğini ilerletmeye, ulaşımı daha güvenli, daha verimli ve sürdürülebilir olacak şekilde şekillendirmeye kendini adamıştır.