Dolar $
34.13
%0.2 0.07
Euro €
38.07
%-0.18 -0.07
Sterlin £
45.17
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4512.96
%0.34 15.18
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
İŞ DÜNYASI Perşembe 29 Ağustos 2024 02:08

İNGİLTERE'NİN EN İYİ TASARIM PAZAR YERİ OLMAYA HAZIRLANIYOR

Yüksek kaliteli yaşam tarzına odaklanan; tasarımcıları, markalarını ve ürünlerini özel bir seçkiyle bir araya getiren dijital alışveriş platformu Hipicon, kazandığı ivmeyle şimdi de İngiltere pazarında.

İngiltere'nin En İyi Tasarım Pazar Yeri Olmaya Hazırlanıyor
Hipicon kurucusu ve Genel Müdürü Mertcan Özen, Hipicon İngiltere ülke Müdürü Hande Murteza.

Ergün Holding iştiraki Ergün Ventures’tan 2024 Nisan ayında 1 Milyon Dolar yatırım alarak güçlenen Hipicon, yatırım haberinin üzerinden henüz çok geçmemişken, iş planlarını geliştirerek şimdi de İngiltere pazarına kaliteli ve özgün bir yaşam tarzını getiriyor.

Hipicon kurucusu ve Genel Müdürü Mertcan Özen, “Türkiye pazarında yaklaşık 10 senedir doğru markayı ve doğru ürünü, hikayeleriyle birlikte, doğru platformda, doğru hedef kitleyle paylaşıyoruz. 2000’den fazla markaya ve geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Türkiye pazarına girdiğimiz ilk günden beri sahip olduğumuz ‘’Global bir marka yaratma’’ vizyonumuzu Londra ofisimizi açarak gerçekleştirmeye başladık! Londra’daki yeni ofisimizle; yaratıcı, kendine özgü çizgisi olan, teknoloji girdisi yüksek milli marka ve tasarımcılarımızın İngiltere’ye açılan kapısı olacağız” dedi.

Özen, İngiltere’deki faaliyetlerin şirket için stratejik bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Ofisimizi; Apple’ın yeni İngiltere merkez ofisinin bulunduğu Battersea Power Station’da açtık. İngiltere’deki ekibimize 15 yıllık sektör deneyimi bulunan Hande Murteza liderlik edecek. Eylül ayı ile birlikte satış yapmaya hazır hale geldiğimiz hipicon.com/uk ile global bir tasarım pazar yeri olma vizyonumuz için kritik bir adım atmış oluyoruz. İngiltere’deki en iyi tasarımcıları da topluluğumuza entegre ederek, onlar için de bir pazar yeri oluşturduk. Hedefimiz bu yıl 500 İngiliz tasarımcıyla anlaşma imzalayarak onları topluluğumuza katmak.

Hipicon’un milli bir misyonunun da bulunduğunu kaydeden Özen, “Kültürel değerleri yaratıcılık ve teknoloji ile harmanlayan tasarımcılarımızı İngiltere’deki tüketicilerle buluşturmak ‘Made in Türkiye’ marka algısını da ayrı bir seviyeye taşıyacak. Bu topraklardan çıkan tasarımcı ve markalarımızın başarılarını dünyaya göstermekten gurur duyuyoruz” dedi.