Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | İŞ DÜNYASI Perşembe 27 Haziran 2024 13:13

İNFO YATIRIM, TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ'NDE YATIRIMCILARLA BULUŞTU

Türkiye'nin köklü aracı kurumlarından İnfo Yatırım, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) 27'ncisini düzenlediği TSPB'de Yatırımcı Buluşmaları'nda konuk olarak yer aldı. 25 Haziran Salı günü TSPB Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Onur Akkaynak Varantlar ve Opsiyonlar, İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Sertaç Ekeke ise Yatırım Dünyasındaki Yeni Teknolojiler hakkında yatırımcılara seslendiler.

İnfo Yatırım, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nde Yatırımcılarla Buluştu

27’ncisi gerçekleşen TSPB’de Yatırımcı Buluşmaları’nda bu kez İnfo Yatırım konuşmacıları yatırımcılarla buluştu. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliğe yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. 25 Haziran Salı günü 14.00-16.00 saatlerinde gerçekleşen yatırımcı buluşmaları etkinlik kaydına TSPB resmi YouTube kanalı üzerinden ulaşılabiliniyor.

“Ürün çeşitliliği konusunda bir alternatif yaratmayı amaçladık”

Türkiye’de bankalar dışında ilk kez İnfo Yatırım’ın varant ihraç ettiğini belirten İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Onur Akkaynak, Varant ve Opsiyonlar hakkında şu açıklamayı yaptı: “Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısının önemli ölçüde büyümesinin getirmiş olduğu ivme ile işlem gören varant, vadeli işlem ve opsiyonlar gibi türev ürünlerin çeşitliliği ve likiditesi de önemli ölçüde artış gösterdi. Özellikle sermaye maliyetinin çok arttığı ve hisse senedi değerlemelerinin arttığı bu donemde yatırımcıların varant ve opsiyonları portföylerinde risk yönetimi ve çeşitlilik sağlamak için tercih ettiklerini görüyoruz. Bu ihtiyaca paralel biz de İnfo Yatırım olarak Türkiye’de bir ilke imza atarak 2024 yılı başında banka harici bir aracı kurum olarak varant ihracı gerçekleştirerek hem kendi müşterilerimize hem de Borsa İstanbul’da işlem yapan diğer yatırımcılara ürün çeşitliliği konusunda bir alternatif yaratmayı amaçladık.”

 

 

“Yatırım ihtiyaç haline dönüşmüş durumda”

İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Sertaç Ekeke ise Yatırım Dünyasındaki Yeni Teknolojiler hakkında şunları söyledi: “2008’den bu yana artan bir finansal piyasalar ilgisi var. Özellikle pandemi döneminden sonra artık yatırım ihtiyaç haline dönüşmüş durumda. Eskiden tercihti olan bu durum şu an elzem bir mesele haline geldi. Bu elzem durum içerisinde artan veri trafiğini elemek ve optimum bilgi seviyesini birey için anlaşılabilir kılmak sağlıklı yatırım kararları açısından çok önemli olacak. Bu sebeple özellikle basit ve her şeye kişisel olarak bize ayarlı şekilde ulaştırabilen yatırım aplikasyonları bundan sonraki dönemde vazgeçilmez olacak. İnfo Yatırım olarak geçen hafta infox uygulamamızı yatırımcılarla buluşturduk. Sermaye piyasalarında birikimlerini değerlendirmek, birikimlere doğru yön vermek için gereken finansal ve yatırım okur yazarlığı, dijital yetkinlikler, tüm yatırım araçlarına tek bir platformdan erişim, temel ve teknik analizler, uzman görüşleri, gerçek zamanlı piyasa verileri gibi bir yatırımcının ihtiyacı olan tüm bilgi ve yetenekleri infox bir arada bulunduruyor.”

 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR