Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.07
%0.18 0.06
Sterlin £
42.89
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
4239.15
%0.93 38.58
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Yerel Yönetimler Perşembe 11 Temmuz 2024 14:00

İMAMOĞLU: İSTANBUL İTFAİYESİ'NE 134 YENİ ARAÇ KAZANDIRMIŞ OLDUK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in katılımıyla, son 5 yılda filoya kazandırılan 134 aracın bir bölümü İstanbul İtfaiyesi Yeni Araç Tanıtım Etkinliği'nde tanıtıldı.

İmamoğlu: İstanbul İtfaiyesi'ne 134 yeni araç kazandırmış olduk

Son 5 yılda filoya kazandırılan 134 aracın bir bölümü İstanbul İtfaiyesi Yeni Araç Tanıtım Etkinliği’nde tanıtıldı.

İmamoğlu, İSPARK Yenikapı Spor ve Kültür Merkezi Açık Otoparkı’nda programda katliamın 29’ncu yılını anmak için yakasına taktığı Srebrenitsa çiçeği ile konuşarak, hayatını kaybeden binlerce insanı rahmetle andı.

 

Zamanla yarışırken 7/24 hazır durumda olan ekibin çok değerli bir eğitimden geçtiğini ve bu sürecin çok hassas olduğuna değinen İmamoğlu, ''İstanbul'umuzun bazı kritik konuları vardır ki bunlar asla ihmal edilemez. Çözüme kavuşturulmalıdır. İstanbul İtfaiyesi ciddi anlamda hem bir yandan bu eğitimleri vererek hazır ettiği elemanlarıyla, bu meslek grubunun değerli temsilcileriyle asil bir görevi, önemli bir görevi yerine getiriyorlar.” dedi.

İmamoğlu, İstanbul'un özellikle de terörle mücadelede ve afet anına hazırlıkla ilgili sorumluluklarından ötürü en çok ihtiyaç duyduğu personel alımı ile ilgili en kritik alanın İstanbul İtfaiyesi olduğunu vurguladı.

“İstanbul İtfaiyesi'ne 134 yeni araç kazandırmış olduk.'' diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Aldığımız araçlar arasında İtfaiye ilk müdahale araçları, ambulans, su ikmal araçları, merdiven araçları, itfaiye hizmet araçları yer alıyor. 800 milyon liraya varan maliyetle aldığımız bu 134 araçla birlikte ekibimizin 970 araca ulaştığını, teşkilatımızın araç sayısını da yüzde 16 oranında katkı sağladığımızı belirtmek isterim. Böylece araç filomuzun yaş ortalaması da 16’dan 12’ye düşmüştür. Afet oluyor, geçinden versin, en hazırlıklı şekliyle karşılayacağımız süreçler olsun oluşsun. Temennimiz budur. Ama ihtiyaç olduğunda da tam donanımlı ekibimizle, ekipmanımızla hazır olduğumuzu İstanbullulara duyurmak isterim.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR