Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.1
%0.25 0.09
Sterlin £
42.9
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4238.34
%0.91 37.77
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Yerel Yönetimler Cuma 12 Temmuz 2024 14:00

İMAMOĞLU: HEDEFİMİZ GÜNÜ KURTARMAK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, günü kurtarmak, durumu idare etmek, göz boyamak ya da seçimi kazanmak için çözüm üretme pozisyonunun kendilerinin pozisyonu olmadığını belirterek, "Hedefimiz İstanbulluların sorunlarını çözmek." dedi.

İmamoğlu: Hedefimiz günü kurtarmak değil çözüm üretmek

İBB kuruluşu İSKİ, İstanbul Avrupa 2. Bölge olarak adlandırılan Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinde yetersiz kesitli derelerdeki ıslahını tamamladı.

Mevcut ıslahlı ve ıslahsız derelerin bakım, onarım ve temizliği yapılarak, halk sağlığını ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Tamamlanan hizmetler için Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen  “Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

44 ayrı derede çalışma yapıldı

İmamoğlu, 3 milyarlık liralık dev yatırımı tamamladıklarını ifade ederek, yapılan çalışmaları şöyle özetledi:

“İstanbul’un 9 ilçesini kapsayan, yaklaşık 3 milyar liralık devasa bir yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımımız kapsamında tam 10 bin 600 metre uzunluğunda dere ıslahı imalatı yaptık. 44 ayrı derede tam 555 bin 623 metre dere temizliği gerçekleştirdik. Derelerden tam 2 milyon 443 bin 832 metreküp malzeme çıkardık. Tam 487 bin 337 metre kollektör temizliği tamamladık.”

“Günü kurtarmak, durumu idare etmek bizim pozisyonumuz değil”

Tamamlanan ıslah ve dere temizliği çalışmasının yaklaşık 4 milyon kişiyi ilgilendirdiğini kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Günü kurtarmak, durumu idare etmek, göz boyamak ya da seçimi kazanmak için çözüm üretme pozisyonu bizim pozisyonumuz değil. Her zaman söyledim bizim için hedef seçim kazanmak değil. Bizim hedefimiz İstanbulluların sorunlarını çözmek, İstanbulluların, Esenyurtluların gönüllerini kazanmaktır. Baktığımız pencere odur, çocukların geleceğini kurtarmaktır.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR