Dolar $
32.97
%0.05 0.01
Euro €
35.81
%-0.17 -0.06
Sterlin £
42.39
%-0.34 -0.14
Çeyrek Altın
4148.54
%1.07 43.58
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Yerel Yönetimler Cuma 26 Temmuz 2024 09:00

İMAMOĞLU: GERÇEK LİDERLİK, BAŞKALARINI DA DÜŞÜNEREK HAREKET ETMEMİZİ GEREKTİRİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun ev sahipliğinde düzenlenen Ekolojik Geçiş için Belediye Başkanları Zirvesi'nde konuştu.

İmamoğlu: Gerçek liderlik, başkalarını da düşünerek hareket etmemizi gerektiriyor

İBB Başkanı İmamoğlu, Paris Belediyesi’nin düzenlediği Ekolojik Geçiş için Belediye Başkanları Zirvesine katıldı.

Zirve katılımcılara hitap eden İmamoğlu, Paris’te benzer düşüncelere sahip bir topluluğun arasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşarak başladığı konuşmasında, “Şehirler ve iklim, kentsel ortamların hem iklim koşullarını şekillendirdiği hem de iklim koşulları tarafından şekillendirildiği simbiyotik bir ilişkiyi paylaşmaktadır. İster karbon emisyonlarına önemli katkılarda bulunarak isterse de dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden bazılarına ev sahipliği yaparak olsun, şehirler küresel iklim senaryosunda çok önemli bir rol oynamaktadır.” dedi.

İmamoğlu, gelecek tahminlerine göre İstanbul'un giderek daha şiddetli hava olaylarıyla karşı karşıya kalacağını öngördüğünü dile getirerek, “Araştırmalar, deniz seviyesinin yükselmesi ve fırtına dalgalarından kaynaklanan kayıpların 2030 yılına kadar İstanbul'a yılda 200 milyon dolara mal olacağını göstermektedir. Belediye başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca, eşi benzeri görülmemiş dolu fırtınalarından Boğaz'daki müsilaj salgınına kadar iklimle ilgili felaketlerin etkilerini bizzat gördüm.” diye konuştu.

Bu yıl Rio’da yapılacak G20 zirvesi bir arada küresel emisyonların yüzde 80’inden sorumlu olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, Türkiye’nin küresel sera gazı emisyonlarındaki mevcut payının yüzde 1,3 olduğunu paylaştı.

İmamoğlu konuşmasını Küresel emisyonlarda daha da az payı bulunan fakat iklim değişikliğinin etkilerinin en ağır şekilde hissedildiği ülkelerin varlığına değinen İmamoğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Geçtiğimiz yıl Dubai’de düzenlenen COP28’de kayıp ve zarar fonunun kurulması önemli bir adımdır ve iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki ortak kararlılığımızın altını çizmektedir. Küresel bir finansman çerçevesinin oluşturulması ilk adımdır, ancak yeterli değildir. İklim değişikliği, dünyamızın ne kadar birbirine bağlı olduğunu gözler önüne sermektedir. Gerçek liderlik, sadece kendimizi değil, başkalarını da düşünerek hareket etmemizi gerektiriyor.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR