Dolar $
32.93
%0.07 0.02
Euro €
35.94
%0.08 0.03
Sterlin £
42.67
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4154.37
%-0.04 -1.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 18 Temmuz 2024 18:00

İMAMOĞLU, GALERİ BEYLİKDÜZÜ GÖRSEL SANATLAR YARIŞMASI'NIN ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Galeri Beylikdüzü'nde düzenlenen Görsel Sanatlar Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı.

İmamoğlu, Galeri Beylikdüzü Görsel Sanatlar Yarışması'nın ödül törenine katıldı

İBB Başkanı İmamoğlu, “Galeri Beylikdüzü Görsel Sanatlar Yarışması” ödül törenine katıldı.

Görsel sanatlar alanındaki güncel çalışmalar için alan açmak ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla ilk kez düzenlenen ve 500 kişinin başvurduğu “Galeri Beylikdüzü Görsel Sanatlar Yarışması” kapsamında oylamalarla seçilen ilk 30 sanatçının eserlerinden oluşan sergi; Türkiye’nin birbirinden farklı illerinden genç sanatçıların disiplinler arası eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Batı İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Vakfı temsilcisi Neslihan Yakupçebioğlu’nun ev sahipliğini yaptığı törende İmamoğlu’na eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP Parti Meclisi Üyesi Cem Aydın da eşlik etti.

“Beylikdüzü'nde, kendi evimizde kendi galerimizde…”

İmamoğlu, Galeri Beylikdüzü’nde sergilenen eserler için heyecan duyduğunu belirterek, “Bu güzel buluşmayı Beylikdüzü'nde kendi evimizde kendi galerimizde yapıyor olmak herhalde benim için en güzel anlardan biri olsa gerek. Bu bağlamda her yönüyle bize katkı sunan, bu işin içinde olan tüm sanat dostlarına, yöneticilere herkese yürekten teşekkür ederim.” dedi. 

Yarışmaya Türkiye’nin birçok bölgesinden 500’e yakın katılımın olduğunu söyleyen İmamoğlu, “500 yüze yakın katılımın olduğu bir yarışmadan bahsediyoruz. Benim için çok değerli. İçeride de 30 eser sergilenecek. 30 sanatçı ve sanatçılarımız, genç sanatçılarımızın katılımın da öyle olduğunu öğrendim. Böyle bir kadın erkek eşit yoğunluğuyla katılmaları ve bu sürecin içinde olmaları beni çok çok mutlu etti. Emek veren çok değerli jüri üyelerimize açıkçası yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmanın birincisi Mekin Avras, ikincisi Deniz Varlı ve üçüncüsü Yaren Yibri; İmamoğlu, Dilek İmamoğlu, Çalık, Akgün, Aydın ve Yakupçebioğlu’nun elinden ödüllerini aldı. İmamoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra sergiyi gezdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR