Dolar $
33.09
%0.05 0.01
Euro €
35.78
%-0.02 -0
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.11
Çeyrek Altın
4158.32
%0.64 26.08
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Salı 30 Temmuz 2024 07:00

İMAMOĞLU: EN BÜYÜK HEDEFİMİZ 2036 OLİMPİYATLARINI DA İSTANBUL'DA YAPMAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 25. İstanbul Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin resmi açılış törenine katıldı.

İmamoğlu: En büyük hedefimiz 2036 olimpiyatlarını da İstanbul'da yapmak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu,  Paris’teki bir dizi program ve temaslarının ardından 25.’si düzenlenen İstanbul Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne konuk oldu.

Önceki dönem CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte festivalin açılış seremonisini izleyen İmamoğlu, 2000 yılından beri düzenlenen festivalin açılışında yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Savaşı 21. yüzyıla hiç yakıştırmıyorum. Ve savaşa karşı mücadelede kendimi bu yolda adamış bir yönetici olarak tarifliyorum. Dünyanın her yerinde İstanbul adına kıtaları birleştiren bu güzel güç adına barış için mücadele edeceğimi bütün hemşehrilerimizin huzurunda vatandaşlarımızın huzurunda söz veriyorum.”

İmamoğlu, en büyük hedeflerinin 2036 olimpiyatlarını da İstanbul’da yapmak olduğunu ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Paris'te İstanbul evi tanıtımını yapıyoruz. Amacımız 2036’da kıtaları birleştiren, kültürleri birleştiren, medeniyetleri birleştiren ve bu coğrafyadaki bütün güzel duyguları birleştiren İstanbul; sporda da birleştirici ve iyileştirici gücünü 2036’da bütün dünyaya göstersin. Bu yolda kararlıyız. İyi şeyler, güzel işler için kararlılık, sabır ve inat gerekir.”

İstanbul’un barışın kaynağı olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Bu güçlü kaynağın gücünü göreceksiniz yakın zamanda İstanbul'un yakın coğrafyasına, Orta Doğu'dan Orta Asya'ya, kuzeyinde Balkanlar'a hatta Avrupa'nın içine kadar yansıyacak;  güçlü işleri, güçlü sözleri, güçlü iş birliklerini ülkelerle ve şehirlerle yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İmamoğlu, “Keyfi bol, eğlencesi ve mutluluğu bol bir festival diliyorum” cümleleriyle festival ateşini yakarak resmi açılış gerçekleştirdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR