Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.06
%0.13 0.04
Sterlin £
42.88
%0.08 0.03
Çeyrek Altın
4254.35
%1.29 53.59
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazar 14 Temmuz 2024 19:00

İMAMOĞLU: CUMHURİYETİN ÇOCUKLARIYIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, MEF Üniversitesi 2023-24 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

İmamoğlu: Cumhuriyetin çocuklarıyız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Sarıyer Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen MEF Üniversitesi 2023-24 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ile birlikte katıldı.

Törende gençlere seslenen İmamoğlu, bilimin ışığından ayrılmamaları gerektiğini vurgulayarak, “İnsanların deneyimleri ve özellikle insanların kendi hayatında biriktirdiği, hele hele ilim insanı, bilim insanı olduğu zaman size sunduğu katkılar olağanüstü yeter ki kulaklarımızla, zihnimizle, beynimizle, kalbimizle onları dinleyelim ve onların tuttuğu ışığı kendimize bir yol haritasının izi olarak hissedelim.” dedi.

İmamoğlu, çağın getirdiği zorluklarla gençlerin mücadele ettiğini dile getirerek, “Çok erken belki sorumluluk duygusu hisseden bir çocukluk yaşadım. Daha sonra üniversite yaşamım, iş yaşamım ve her anımda aynı zamanda şu anda görevini yaptığım koca İstanbul'un, dünyanın en güzel şehrinin sorumluluk esnasında en zor anlarda, başka zorlukları yaşayan insanların hayatlarından kesitleri okurum. O bakımdan sakın kendinizi bir şanssız kitle ya da şanssız bir nesil olarak görüp umutsuzluğa kapılmayın” diye konuştu.

“Gerçekten küllerinden doğup çağdaş bir ülke var etmeyi başarmış bu halkın cumhuriyetin çocuklarıyız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Hep birlikte çok çalışarak eminim ki bu güzel ülkeyi tam da bu çağın gereği olan endüstriyel kalkınmaya, aynı zamanda bu çağın gereği olan doğayı en iyi şekilde korumaya, her türlü toplumsal ve aynı zamanda insanlık adına mücadelenin en başarılı insanları olmaya dönük bir yelken açıyorsunuz. Bizlerin görevi de kesinlikle sizlerin önünü açmak yarınlara sizleri daha iyi hazırlanacağı ortamı sağlamak.”

Konuşmaların ardından MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de İmamoğlu’na plaket takdim etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR