Dolar $
33.08
%0.26 0.08
Euro €
36.05
%0.12 0.04
Sterlin £
42.9
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4224.68
%0.59 24.28
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 00:00

İMAMOĞLU: "CEMEVLERİ ALEVİ VATANDAŞLARIMIZIN İBADETHANELERİDİR, NOKTA"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer Muharrem orucunun 6'ncı gününde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi.

İmamoğlu:  "Cemevleri Alevi vatandaşlarımızın ibadethaneleridir, nokta"

Muharrem matemi lokması, dede Ferhat Bozkaya’nın okuduğu duayla dağıtıldı.

Sofrada bulunmaktan ve birlikte dua etmekten onur duyduğunu dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dünyanın en güzel, çok güzel bir vatanda, topraklarda yaşıyoruz. Elbette birbirimizi çok seviyoruz. Birbirimize çok şeyler borçluyuz. Bu ülkede kardeşçe bir arada yaşamanın hayalini, hep beraber güçlendirmeye, asla sıkıntıya uğramaması için büyük bir gayret içindeyiz.” diye konuştu.

“Bu acıları geçmişte yaşanan bu sıkıntıları yok saymak, bastırmak sanki o sorunu çözmek anlamına gelir diye düşünenler olabilir” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Asla böyle bir şey değil, doğru değil. Tam aksine birbirini anlamak, acılarını, acı günlerini anlamaktan ve kavramaktan geçer. Dolayısıyla acıları hatırlamak, yüzleşmek hepimizin sorumluluğudur. Bu anlamda üzerinden ders çıkartmak ve düşünmek, birbirine destek olmak, katkı sunmak hepimizin sorumluluğu… İşte bugün Kerbela acısı, aslında her birimizin büyük acısıdır. Hepimizin düşünmek zorunda ve bu topraklarda ve bütün dünyada bir daha yaşanmaması adına sorumluluk almak zorunda olduğumuz ortak acımızdır. Büyük yaramızdır. O bakımdan hepimiz biliyoruz ki üzerinden değil yüzyıllar bin yıllar geçse acısı dinmez."

Sevginin, saygının, hoşgörünün artmasının herkesin en büyük arzusu olduğunu kaydeden İmamoğlu, Cemevlerinin Alevilerin ibadethanesi olduğuna şu sözlerle vurgu yaptı:

“Yurdumuzda Alevi vatandaşlarımızın inanç dünyasına, Alevi vatandaşlarımızın inançlarını yerine getirebilmek, ibadetlerini yerine getirebilmeleri için ihtiyaç duyduğu her hususa bu topraklardaki bütün kuralların, bütün kaidelerin, yasaların ve kanunların da uygun olmasını sağlamak hepimizin boynunun borcudur. Bu yönüyle özellikle Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı sorunlara karşı ülkemizdeki tüm yöneticileri daha fazla duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Türkiye ve dünyanın her noktasında Alevi vatandaşların ihtiyaçları ya da karar alma noktasında en üstün gayreti göstereceklerini kaydeden İmamoğlu, “Bu manada her daim söylediğim bir şey vardır. Bunu söylemekten de elbette geri durmayacağız. Cemevleri Alevi vatandaşlarımızın ibadethaneleridir, nokta. Bunun üzerine hiçbir yorum yapılmamalıdır, yapılamaz. Bu yönüyle Cemevlerinin ibadethane olduğuyla ilgili eksik kalan yerelde veya genelde tüm hususlarla ilgili en doğru, en sağlam, en güçlü adımları atacağımızdan da kimsenin kuşkusu olmasın.” şeklinde konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR