Dolar $
33.1
%0.3 0.09
Euro €
36.03
%0.04 0.01
Sterlin £
42.89
%0.09 0.04
Çeyrek Altın
4240.37
%0.96 39.78
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Yerel Yönetimler Salı 16 Temmuz 2024 00:00

İMAMOĞLU: ALEVİ YURTTAŞLARIMIZ BU TOPRAKLARIN ÇİMENTOSU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem orucunun 9'uncu gününde Alevi vatandaşlarla Büyükçekmece Cemevi'nde buluştu.

İmamoğlu: Alevi yurttaşlarımız bu toprakların çimentosu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Cemevi’nde Alevi vatandaşların Muharrem matemi lokmasına ortak oldu.

“Alevi yurttaşlarımız bu toprakların çimentosu. Bu güzel cumhuriyetin, bu güzel memleketin, bu güzel devletin var oluşundan bugüne en ön saflarda mücadele etmiş, doğruluk için mücadele etmiş vatandaşlarımız” diyen İmamoğlu, “Bu topraklarda tartışılmayacak bir şey var. Alevi yurttaşlarımızın ibadethanesi cemevleridir. Bu kadar net. Biz cemevlerimizin hizmetinde olmakla yükümlü yöneticileriz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Ekrem İmamoğlu, “Bugün 15 Temmuz. Devletin dini adalettir. Öyle ulu bir söz ki. Hazreti Ali'nin bize emaneti. Devletin dininin adalet olduğu yerde ve inancımızın olduğu bir ortamda inancımızı malzeme yaparak, inancımızı fırsatçılığa dönüştürerek, bu memleketi zor duruma düşürdüler. Darbe girişimine kadar giderek, ne yazık ki sayısız mazlum insanın hayatına mal oldu, huzuruna mal oldu, yaşamına mal oldu, ıstırabına mal oldu. Ve buna göz yumuldu bu topraklarda. Onlarca yıl. Birçok insanın uyarısı duyulmadı. Birçok insanın sıkıntısı duyulmadı. Birçok insanın ihbarı duyulmadı. Hatta uyarana, ihbar edene terörist muamelesi yapıldı. Aynen bugün yapıldığı gibi” dedi.

Dua öncesinde, İmamoğlu kısa bir konuşma yaptı. Muharrem matemi lokmasına ortak olduğu için mutluluğunu dile getiren İmamoğlu, “Büyükçekmece, Beylikdüzü benim yaşamımın büyük bir bölümünün geçtiği güzel komşularımın, sevgili dostlarımın, çok değerli hemşehrilerimin bir arada mutlu yaşadığı bir bölge. Ben de bu bölgede hangi etkinliğe katılsam ömrümün neredeyse 35 yılını geçirdiğim bu alanda elbet kendimi biraz daha huzurlu, biraz daha mutlu, biraz daha fazla evinde hisseder gibi sıcak bir ortamda hissediyorum. Dolayısıyla ben bütün bu sıcaklığı hissederek hele hele siz sevgili canların, güzel dualarıyla, güzel bakışlarıyla kendimi daha da güvende, daha da sıcak bir ortamda hissederek bugün tutulan oruçların, yaslar ve acıların tekrar hatırlandığı ama bütün dualarınızda biliyorum ki bu dünyada ve bu insanların asla bir daha Kerbela'daki gibi acıları yaşamaması dualarınızın özünde vardır” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Ekrem İmamoğlu, “Bugün 15 Temmuz. Devletin dini adalettir. Öyle ulu bir söz ki. Hazreti Ali'nin bize emaneti. Devletin dini adalettir. Aslında adaleti olmayan devlet, dinsizdir demek gibi bir şey. Devletin dininin adalet olduğu yerde ve inancımızın olduğu bir ortamda inancımızı malzeme yaparak, inancımızı fırsatçılığa dönüştürerek bu memleketi zor duruma düşürdüler ve darbe girişimine kadar giderek ne yazık ki sayısız mazlum insanın hayatına mal oldu, huzuruna mal oldu, yaşamına mal oldu, ıstırabına mal oldu. Ve buna göz yumuldu bu topraklarda. Onlarca yıl. Birçok insanın uyarısı duyulmadı. Birçok insanın sıkıntısı duyulmadı. Birçok insanın ihbarı duyulmadı. Hatta uyarana, ihbar edene terörist muamelesi yapıldı. Aynen bugün yapıldığı gibi” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR