Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazartesi 29 Temmuz 2024 11:00

İLK YARDIM EĞİTİMİ KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI BAŞKAN ÖZER'DEN ALDI

Esenyurt Belediyesinin Temel İlk Yardım Eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını Belediye Başkanı Ahmet Özer'den aldı

İlk yardım eğitimi kursiyerleri sertifikalarını Başkan Özer'den aldı

Esenyurt Belediyesi, kaza ya da kriz anlarında yaşamı tehdit eden risklerin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla vatandaşlara Temel İlk Yardım Eğitimi verdi.

Belediyenin Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki kursiyerlere yönelik eğitimler dört hafta sürdü. Sağlık personelleri tarafından verilen eğitimlerde vatandaşlar; ilk müdahale, suni teneffüs, yaralanmalarda tampon, doğru duruş, kırıklara müdahale ile düşmeye ve boğulmaya yönelik konularda bilgilendirildi.

Herhangi bir kaza durumunda doğru müdahale yöntemlerini öğrenen kursiyerler, eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreniyle belgelerini Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den aldı.

Sertifika programında yaptığı konuşmada ilk yardım eğitiminin önemine değinen Özer şöyle konuştu:

“Kursiyerlerimiz olarak el becerilerinizi geliştiriyorsunuz. Bu son derece önemli bir şey. Yani insanın kendi hayatını zenginleştirmesi için bir çabanın içinde olması son derece önemlidir. Siz aynı zamanda bu kursu kendiniz talep etmişsiniz. Burada anlatılan bilgiler aynı zamanda hayatın pratikleri içinde, hayat kurtaran unsurlar olacak. Bu nedenle sertifikaları sizlere vermekten dolayı çok memnun ve mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.”


ABONE OL