Dolar $
34.08
%-0.01 -0
Euro €
37.68
%0.09 0.03
Sterlin £
44.75
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
4474.66
%-0.15 -6.52
SON DAKİKA
Eğitim Çarşamba 13 Eylül 2023 08:08

İLK GÜNDE İLK DERSİ VERDİLER

Türkiye'nin özel yetenekli öğrencilere eğitim veren ilk lisesi Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), yeni eğitim-öğretim dönemine geleneksel "İlk Ders" etkinliğiyle başladı! Her yıl değerli konukların katılımıyla düzenlenen "İlk Ders"in bu yılki konukları, 1990 yılında İnanç Lisesi Projesi'nin koordinatörlüğü yürüten üstün yetenekliler eğitimi alanında uzman akademisyen Prof. Dr. Füsun Akarsu ile TEVİTÖL destekçisi, profesyonel dalgıç ve fotoğrafçı Ayşegül Dinçkök oldu. TEV Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Mehmet Ali Neyzi ve Fırat Tekin, TEV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Yahya Kaleli, STFA Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Sezai Taşkent ve Alp Taşkent, İnanç Vakfı ilk genel müdürü Ayhan Sürek, okulun kurucu mimarları Nedret Butler ve Mark Butler, yazar Özgür Bolat, avukat Zuhal Dönmezer, Prof. Dr. Aydın Gülan, Uzm. Dr. Necmettin Bağcı, yazar Mustafa Ruhi Şirin, Karavelioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karavelioğlu gibi isimlerin de katıldığı etkinlikte Akarsu ve Dinçkök, TEVİTÖL'de ilham veren hikâyelerini paylaştıkları birer konuşma yaparak kendi alanlarındaki deneyimlerini aktardılar.

İlk günde ilk dersi verdiler

Benzersiz öğrencilerin benzersiz okulu TEVİTÖL’ün, her eğitim-öğretim yılının ilk gününde alanında önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirdiği geleneksel “İlk Ders” etkinliği 11 Eylül 2023 Pazartesi günü gerçekleşti. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın ile okul müdürü Mustafa Aydos’un açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte TEVİTÖL Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümü öğrencileri bir müzik dinletisi sundular. 

“İlk Ders” etkinliğinin bu yılki konukları ise Prof. Dr. Füsun Akarsu ve Ayşegül Dinçkök oldu. İnanç Vakfı’nın, 1990 yılında İnanç Lisesi Projesi’nin koordinatörlüğü yürüten ve üstün yetenekliler eğitimi alanında uzman akademisyen Prof. Dr. Füsun Akarsu yaptığı konuşmada, doğa, sanat ve sporla bütünleşmiş çok geniş bir kampüs alanına sahip olan TEVİTÖL’ün de bir örneğini teşkil ettiği “öğrenme köyü” kavramına odaklandı. Okulun yapım aşamasında katkı sağlayan mimar Nedret Butler’ı sahnede ağırlayan Akarsu, konuğuyla birlikte “Öğrenme Köyü Kavramının Mimarı İfadesi” başlığı altında öğrenme köylerinde yönlendirici mimarı ilkeler, TEVİTÖL’ün kuruluşunda okula özgü mimari detaylar, yaşam senaryolarının geliştirilmesi ve mimariye uygulanması gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Profesyonel dalgıç ve fotoğrafçı Ayşegül Dinçkök ise konuşmasına, TEVİTÖL’ün önemini vurgulayarak başladı ve okulla geçmişe dayanan ilişkisini anlattı. Geç sayılabilecek bir yaşta başladığı fotoğrafçılık macerası üzerinden öğrencilere, kendilerini adayarak, inanarak ve azimle çalıştıkları sürece diledikleri her alanda başarı elde edebileceklerini anlatan Dinçkök, konuşmasında öğrencilere önce kendi çevrelerini sonra, tabiatı ve su altını temiz tutma konusunda öğütler vererek çevre bilinci ve doğa duyarlılığına da değindi. Dinçkök’ün ilham verici konuşmasına Misunderstood ve Rebirth adlı videoları da eşlik etti. 

Etkinlikte, “Geçmişten Günümüze TEVİTÖL - 30. Yıl Filmi” başlıklı video da misafirlerle paylaşıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından üstün başarılı, akademik potansiyeli yüksek öğrencileri uluslararası geçerliliği olan bireysel özel yetenek değerlendirmesiyle seçen Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), öğrencilerine üst düzey bir eğitim veriyor. Öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefleyen TEVİTÖL, bunu gerçekleştirirken maddi imkânı olmayan öğrenciler için de fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor. TEVİTÖL’ün öğrencileri, daha küçük yaşlarında hem dünyada hem de ülkemizde eşine az rastlanır başarılara imza atarak isimlerini duyuruyor ve dünyanın en prestijli üniversitelerinin de dikkatini çekiyorlar.

40’tan fazla kulüp ve etkinlikle öğrencilere, kendi ilgi alanlarına göre ders dışı aktivitelerde yer alma imkânı da sunan TEVİTÖL, aynı zamanda öğrencilerin bilimsel anlayışı tanımalarına, kültürel ve sanatsal faaliyetler konusunda bilinçli birer katılımcı olmalarına olanak sağlayan etkinlikler gerçekleştiriyor.